– I disse Corona tider, hvor mange er hjemsendt, og vi har her et ret godt vejr, er der ikke noget bedre end at tilbringe tid med sine børn, fortæller Taurus Hansgaard. – Min datter Annebell går i 0. Klasse og har en meget reduceret hverdag i skolen, og jeg har valgt at hun ikke skal i SFO, for at ha mere tid sammen og ikke belaste systemet unødigt.

– Den anden dag var vi på Holbæk Havn, da jeg havde lovet at hjælpe min svigerfar med nogle ting på hans bådtrailer. Vi fik lavet det vi skulle, hvorefter vi sad og fik en kop kaffe i hans skur sammen med min svigermor og min kæreste, da min svigerfar spurgte, om vi ikke skulle tage ud og fiske lidt fra båden. Jeg havde nogle dage for inden været ude og købe fiskestænger til min datter og bonusdatter, da jeg gerne ville ha dem med ud og fiske lidt, nu hvor hornfiskene er kommet, og man let kan fiske uden krog, så de ikke kommer til skade.

– Klokken var ved at være hen mod hvor min bonusdatter Fraya skulle hentes, og vi blev hurtigt enige om, at vi skulle have begge børn med ud, så de kunne prøve deres nye stænger For min datters vedkommende skulle det blive hendes første tur i en lille båd. Vi hentede Fraya og fik redningsveste på begge pigerne – samt fik gjort deres stænger klar.

– Nu var de helt elektriske for at komme afsted, så vi fik pakket båden og kom om bord samt fik givet dem instrukser i, hvordan de skulle sidde. Og ikke noget med at kravle op så de kunne falde ud…

– Vi sejlede over mod næsset, hvor min svigerfar har god erfaring med, at der er hornfis. Her fik vi instrueret pigerne i at bruge deres stænger. Der gik lidt tid, hvor der intet skete, men så begyndte Annebell’s line at rulle, og hun blev lidt forskrækket, så hun måtte have lidt hjælp til at få den hevet ind. Da vi fik den ind ville hun ikke røre hornfisken, så jeg aflivede den og fik den fri af silkesnoren samt lagde den ned i spanden. Da den havde ligget lidt, ville hun gerne holde den – men ikke med de bare hænder. Så hun lånte en handske der lå i båden, og det var så der, at vi fik taget billedet.

– Vi fangede yderligere to mere på den tur, og vi havde det super hyggeligt. Pigerne fik også lov til at prøve at styre båden lidt og havde en fantastisk oplevelse ud af det – på trods af vi også havde lidt filtrede liner under vejs. Og en ting er sikkert – vi havde to piger der var meget trætte den aften, slutter Taurus.

 

 

Annebell og Fraya på vej ud på hornfisketur

Annebell og Fraya på vej ud på hornfisketur.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This