– Min faste makker Nicolai Akselsen og jeg skulle afsted igen, fortæller Nikolai Weile. – Dagen var sat af til geddefiskeri med død agn på bunden, som er noget fiskeri, vi begge går meget op i. Vi ankom til “spottet” og pakkede lige så stille ud. Efter en del kæmpen med bank-sticks, fordi vi have glemt gummihammer, fik vi sat fælderne og gik i gang med kaffen. Men som altid, nåede vi kun lige at trykke stempelkanden i bund, før det første forsigtige bib kom. Vi tænkte begge driv-is, men da vi kiggede, kunne vi godt se på hangeren, at der var noget andet i gang. Så kaffen måtte være kaffe, for nu skulle der landes fisk. Det blev en flot krabat til stor-gedde fangeren Nicolai på 12 kg. Derefter var det tilbage til den lunkne kaffe.

– Efter en times tid med stilhed ændrede jeg taktik og fiskede tæt på egen bred. Det viste sig ikke at være en helt dårlig ide, for efter cirka 10 minutter kom der et lille bib, så jeg gik hen til stangen. Efter et par hop i stangspidsen tog jeg chancen og rykkede til, og her kunne jeg mærke, at den var god. Jeg fik damen i nettet og vejet den. Jeg kunne til min store glæde konstatere, at jeg også havde fanget en god en, for hun havde også en imponerende kampvægt på 10,3 kg. Alt i alt en god dag: To makkere, to timer og to gedder over 10 kilo.

 

Harald Nyborg

 

Nikolaj med sin fine fisk. Øvers ses Nicolai med sin 12 kilos gedde.

Nikolaj med sin fine fisk. Øverst ses Nicolai med sin 12 kilos gedde.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This