– For et par dage siden tog jeg sammen med mine fiskevenner Oscar Jönsson og Tobias Larsson ud for at fiske gedder i en stor midtsvensk sø, fortæller Robert Jönsson til Fisk & Fri. – Vi starter med at fiske kanterne ind mod lavt vand, hvor vi får en del fine gedder over det lave. Eller det vil sige – det er mest de andre, der får fisk. Jeg fisker med min Rapala Peto, da jeg pludselig får et hårdt hug ved at kaste ud over det dybe vand i stedet for ind over det lave, hvor vi primært har lagt vores indsats. Desværre ryger fisken af – og min Peto kommer op med bidmærker i halen. Jeg skynder mig derfor at kaste ud igen – og så skal jeg ellers love for, at der bliver tværsop i den anden ende.

– Fisken starter med at gå til siden, for derefter hurtigt at komme op i overfladen cirka 20 meter ude. – Det er en sandart råber jeg, da jeg ser halefinnen i overfladen, for jeg kan i hvert fald tydeligt se, at det ikke er en gedde. Vi er nok alle lidt forvirrede over, hvad det egentlig er, som har hugget, men da fisken kommer tættere, kan vi se de sølvfarvede glimt under vandet. Måske er det en laks?

– Fighten føles som en uendelighed, og da den endelig kommer tæt på båden, tager fisken blot endnu et udløb på en ret stram bremse. Kort efter kommer fisken igen tættere på båden, og den er umulig at styre, men på trods af, at linen er lige ved at gå i elmotoren, lykkes det mig heldigvis at nette den store fisk, der viser sig at være en fantastisk søørred på intet mindre end 7,35 kilo og 85 centimeter. Jublen vil ingen ende tage, og efter en kort fotografering bliver fisken genudsat. Vi fanger ikke nogle store gedder den dag, men hvad gør det, når man har fanget så flot en ørred i stedet?

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This