– Ligesom resten af den danske befolkning, har jeg også været sengeliggende på grund af Corona, fortæller Frederik Kragesteen. – Nu var dagen kommet, hvor jeg var frisk nok til at komme ud og få noget meget tiltrængt luft – samt forhåbentligt en gedde på afkrogningsmåtten. Jeg pakkede min taske med lidt forskelligt grej i form af diverse gummidyr, jerkbaits og swimbaits, greb mine waders, net, måtte samt stang og skyndte mig afsted i bilen til en af mine lokale moser.

– Da jeg kom frem til vandet, skal jeg ellers love for at jeg fik frisk luft! Med en vind på 15 m/s tænkte jeg, at de lidt tungere agn måtte på for bare at kunne få lidt længde på kastene i den friske vind. Efter et par timer i skumsprøjt og kraftig vind uden så meget som et hug fra en gedde, på trods af at jeg havde været alt grejet igennem, var jeg ved at kaste håndklædet i ringen. I desperation efter at prøve noget nyt kom jeg helt til bunds i grejkassen, og her fandt jeg en orange spinner, som vist har haft gemt sig der siden i sommers, hvor spinneren plejer at have sin storhedstid. Den fik dog en chance på trods af meget lav kastevægt i forhold til stangen, samt usandsynligt dårlige kasteevner i så friskt et blæsevejr.

– Det var godt, at den fik en chance, for i det første kast, der maksimalt var 10 meter langt, kom der et solidt hug – hvorefter en fisk, som ikke var meget for at rykke sig fri af bunden, sad for enden af linen. Efter en kort, men intens fight med flere udløb, kunne jeg endelig lande en rigtig fin gedde. Den var dejlig vintertyk, så på trods af sine korte længde fik den alligevel vægten til at standse på 5,3 kg. Alt i alt blev det til en tur med masser af frisk luft – og med årets første gedde på afkrogningsmåtten, jeg var tilfreds, for nu er fiskeåret for alvor skudt i gang!

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This