– Jeg bor ikke så langt fra nogle virkelig små søer, og jeg har gennem sommeren lagt mærke til, at der var godt med liv, men var lidt i tvivl om det kunne være aborre, som jeg så. Sådan lyder det fra Klaus Helth Nielsen. – Og så var der jo kun ét at gøre – nemlig at finde ud af det.

– Fiskeriet startede ud med, at jeg fulgte et råd om at bruge små kroge samt noget mel og vand blandet sammen til en dej – også kaldet melklister. Jeg fik rigget op med et lille smalt medeflåd og nogle splithagl samt en lille krog. Og så var jeg ellers klar til mit lille minifiskeeventyr. Der blev kastet ud, og der gik ikke lang tid, før min nysgerrighed blev indfriet med en flot skalle på 28 cm. Derefter fulgte flere flotte skaller efter med den største på 36 cm. Det var helt vildt, for søen er vel kun 25 meter lang og 7 meter bred, så det er lidt overraskende, at søen viste sig at være et sandt Mekka for store skaller.

– Det var en virkelig god oplevelse lige uden for min dør – midt inde i byen. Hvor er det bare crazy; det er da helt sikkert, at der er mange flere små søer, som skal have et besøg af mig og mit medegrej efter denne fine oplevelse.

 

Jans Lystfiskershop

 

Skallen - eller gråskallen, som den også kaldes, er en utrolig smuk fisk. Den kendens fra rudskallen ved at være sølvfarvet, hvor rudskallen er mere gylden i skæret.

Skallen – eller gråskallen, som den også kaldes, er en utrolig smuk fisk. Den kendens fra rudskallen ved at være sølvfarvet, hvor rudskallen er mere gylden i skæret.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This