– Min kones fætter og jeg havde planlagt en tredages tur til en privat sø, som jeg havde fisket i før, og hvor jeg havde fået et par fine karper, beretter Jan Kjær. – Vi ankom til søen søndag eftermiddag, og snakkede om hvilke spots vi ville fiske på. Da klokken var cirka 18 var alle rigs lagt ud. Der skulle dog ikke gå så lang tid, før der var et run, men det var en brasen, som der desværre er en del af i søen. Men så efter 3.5 times fiskeri og nogle flere brasen samt en enkelt suder lykkedes det at lande en mindre skælkarpe på cirka 4 kg – og efter det gik fiskene amok

– Der var så meget gang i den, at vi først kunne falde til ro klokken 04.30, og der var de første fire skælkarper landet. Efter lidt søvn fik vi rigget om og lagt ud igen samt fik lidt at spise, så vi måske kunne få en lang slapper, men sådan skulle det ikke gå… En time efter var det run igen. Efter en god fight kunne jeg så lande en fin skæller på 11,6 kg, og de efterfølgende timer gav et par spejlkarper på 7,2 og 7,4 kg.

– Den efterfølgende aften gik som forrige aften med masser af runs. Her fik vi en skæller på 7,3 og en spejler på 6 samt nogle mindre. Vi stoppede igen klokken 4 efter vi havde landet 16 karper.

– Tirsdag blev dog mere stille, så vi fik slappet mere af. Vejret skiftede til regn og blæst, og det blev ikke til flere karper den dag. Onsdag morgen klokken otte blev vi vækket igen, og efter en tung fight kunne jeg lande tures største karpe – en skæller på 11,2 kg. Turen sluttede med et dobbelt run og så lige et run mere en time senere, men det var dog bare nogle mindre skælkarper. Turen endte med i alt 20 karper, 4 suder og cirka 20 brasen. Min makker fiskede med Mulberry Garlic 18 mm boilies toppet med et gult fake corn – og jeg med en Mulberry Garlic boilie snowman.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This