Et hold udmattede maraton-put&take fiskere efter mere end 40timers ihærdigt konkurrencefiskeri. 19.05.09 – FOR 20. GANG i Skyggehale-Maratons historie havde en flok ivrige lystfiskere i fredags pakket grejet og gjort sig klar til en weekend i fiskeriets tegn. I alt 42timer og 20minutters fiskeri lå forude.

Da klokken slog 16.30 fredag eftermiddag, blev der, som altid, lagt ud med en kort briefing, fortæller Jens Jørgen Jensen fra Skyggehale Lystfiskersø. – Derefter var det så tid til, at de 30 friske og veloplagte fiskere fandt startpladserne og smed snøren i vandet; to døgns intens samvær med fiskere, fiskestænger og – for de fleste fiskeres vedkommende også fisk – var begyndt.

– For at ændre lidt på fangstmulighederne var størrelsen sat lidt ned, og som så ofte før fik konkurrencen en forrygende start med god fangst. Den første halve time blev der fanget 66 fisk, og kun én havde ikke fanget noget. Fisk er dog ikke helt dumme, så efter en tid blev der lidt mere roligt og fangsterne mere spredte. Selv om en Maraton-konkurrence nok mest tiltrækker de lidt rutinerede og entusiastiske fiskere, var der alligevel tale om startvanskeligheder hos enkelte.

– I løbet af weekenden blev der udsat i alt 600kilo regnbueørreder. Heraf blev der landet i alt 405,27kilo rengjorte fisk fordelt på 340stk, hvilket er meget tæt på rekorden.

– Weekenden var præget af godt humør og sammenhold blandt fiskerne – sikkert fordi størstedelen af deltagerne efterhånden kender hinanden ret godt fra tidligere års Skyggehale-Maraton. Alderspræsidenter Herdis og Knud Peder Knudsen fra Vejerslev har været med samtlige 20 gange, 5 fiskere har været med mere end 15 gange, og 7 fiskere har deltaget mere end 10 gange.

– Hvad ingen af fiskerne fra starten af weekenden dog vidste, var, at dette års Maraton også var bestemt til at blive det sidste i rækken. Efter 20 vellykkede Maraton-konkurrencer – og dermed 20 år mere på bagen til holdet bag arrangementet – var beslutningen også truffet; traditionen skulle "slutte på toppen". Offentliggørelsen af denne beslutning blev gjort søndag middag, da alle var samlet i forplejningsteltet. At såvel de deltagende lystfiskere gennem flere år samt alle hjælpende hænder bag kulisserne nok vil ses til et mindre arrangement igen til næste år vil vise sig at blive en realitet, slutter Jens Jørgen Jensen sin beretning.

Førstepræmien gik til Steen Pedersen fra Herning, mens Carsten Pedersen og Claus Svendsen tog sig af henholdsvis anden og tredje pladserne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This