At fange en dansk malle står højt på mange specimenfiskeres ønskeliste:

– Siden Roskilde Fiskeland i 2016 udsatte europæiske maller, har de sagnomspundne rovfisk spøgt i min underbevidsthed, fortæller Henrik Carl. – Først i år har jeg dog besluttet mig for at gøre noget ved sagen og tage på målrettet mallefiskeri. Jeg har fisket maller adskillige gange i bl.a. Italien og Spanien, så grejet er på plads, men spørgsmålet har været, om man kunne overføre teknikken til danske forhold. Det måtte stå sin prøve i den forgangne nat.

– Bevæbnet med kilostore karusser og sølvkarusser som agn drog jeg afsted til søen sammen med Joachim Durup, som gerne ville forevige forsøget til Youtube-kanalen ”Fisketid”. Store flådtakler blev monteret tæt på buskadser og andre hotspots med knækliner, så de effektivt kunne affiske de formodede standpladser, og stængerne blev monteret i lodret position med klokker som bidmeldere. Så var det bare at vente. Heldigvis blev ventetiden kortvarig, for allerede efter et par timer krøllede den ene stang fuldstændig sammen, og nogle minutter senere kunne vi beundre en malle på 14,8 kg i pandelampens skær. Missionen var lykkedes! Senere på natten missede jeg yderligere to mallehug, så fiskefeberen trives i bedste velgående, og det bliver ikke sæsonens sidste malletur. Filmen fra turen vil være online i løbet af et par uger, slutter Henrik.

Mallen er en naturligt forekommende og oprindeligt hjemmehørende art i Danmark. Der arbejdes pt fra Danske Mallefiskere og Sorø Lystfiskerforening pt på at få udsætningstilladelse, så man kan reintroducere mallen i større naturlige systemer – indledningsvis i Suså systemet. Dette er en lang proces, som du kan følge med i ved at følge facebooksiden Danske Mallefiskere,

 

Friluftsland sommer

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This