Kim Jæger med en flot måler på 11,5 kilo fra Øresund, fanget den 2. januar.

Jesper Lyngsie med endnu en måler fra Øresund. Her viste vægten 11,0 kilo.4.1.11 – DE IHÆRDIGE HAV­FISKERE Nikolaj Hjorth, Kim Jæger og Jesper Lyngsie fra Teamsvinet.dk var den 2. januar på torskefiskeri på Øresund. Egentlig ville allerede de allerede ud på Øresund nytårsdag, men på grund af hård vind fra nordvest måtte turen udsættes til den 2. januar. Her lykkedes det til gengæld at fange årets første torsk, og her i blandt to målere!

– Gårsdagens vind betød imidlertid også at isen blev brudt samt at strømmen vendte og løb flod. Disse to forhold bevirkede at isen i sundet blev presset mod syd og vi kunne derfor tage ud at fiske, beretter Nikolaj Hjorth fra Teamsvinet.dk. – At det var muligt skyldes i øvrigt også det faktum, at båden ligger i havnen i Helsingør i forvejen, da bådrampen i ikke var brugbar, heller ikke da vi tog hjem om eftermiddag, grundet ganske tyk is i både inderhavnen og ved rampen.

– Vi tog afsted tidlig morgen, og mens mørket stadig lå tæt over sundet sejlede vi ud gennem havneindløbet, fortsætter Nikolaj. – Vi fra den første båd på pladsen, men torskene stod ikke på bunden. De gjorde de dog da lyset begyndte at bryde frem, og hurtigt fik vi vores første torsk i det nye år ombord. Det blev ikke til mange fisk i løbet af dagen, blot syv styk. Men dog fik vi et par fine målere (red. torsk over 10 kilo) på 11,0 kilo og 11,5 kilo. Derudover mistede vi desværre også en fisk som utvivlsomt var en måler. Så alt i alt en ganske fin start på året i et fantastisk vejr med høj solskin, slutter Nikolaj.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This