Jesper L. Andersen med turens største af makrel på 720 gram og 42 centimeter.17.9.2011 – DET ER MAKRELTID og derfor var Jesper L. Andersen fra Langeskov den 9. september taget til Nyborg Havn. Han ville se om det var muligt at overliste nogle morgenfriske makreller.

– Da jeg ankom så jeg hurtigt en flok makreller trække rundt i bassinet, beretter Jesper. – Men fiskene viste overhovedet ikke nogen interesse for hverken blink eller makrelforfang, så jeg monterede en enkeltkrog med et sildestykke på. Når flokken af makreller kom forbi agnen skete det ofte, at en enkelt makrel lidt forsigtigt undersøgte hvad det var, men enten var jeg for hurtig med modhugget, fiskene for forsigtige eller sildestykket for stort.

– Et nyt og kortere sildestykke på 2 centimeter blev monteret, og så kom der fisk på land! En fin makrel, der leverede en fortrinlig fight som makreller nu en gang gør, kom på på kajen. Herefter fik jeg et par forsigtige bud mere, men dog uden held. Så prøvede jeg at undersøge maveindholdet af den fangne makrel og opdagede nogle små rognsække, og så kunne jeg da lige prøve med sådan en på krogen. Det var åbenbart lige hvad der skulle til for at overliste de forsigtige makreller. Jeg fik efterfølgende tre makreller på land, som alle fik lov at komme en tur med hjem i røgovnen, slutter Jesper i sin rapport til Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This