Makreller mister besindelsen ved blot det mindste sølvglimt. Simon Kristensen fangede denne fine stribe makrel på et 20 grams ABU Toby i farven blue/silver. 31.08.09 – ENHVER, der har fanget makrel, ved at den er en hårdtfigtende og ilter rovfisk, som byder på opmuntrende god underholdning. At den til og med optræder i store stimer og smager forrygende godt, gør den ikke mindre interessant.

I disse dage er de årligt tilbagevendende stimer af makreller for alvor ved at indtage de danske farvande, og den kommende måneds tid skal man holde sig til. 8-årige Simon Kristensen fra Samsø var forleden dag med sine forældre på trollingtur i Nordby Bugten, og her lykkedes det dem at finde nogle makrelfronttropper.

Simon fortæller, at mor fiskede med tre stænger, og at han og far begge havde to stænger agterude. – Jeg var den heldigste, for pludselig var der hug på begge mine stænger på én gang, så far måtte holde den ene stang, mens jeg fik den første fisk ind. Det var lidt hårdt, for det var to store makreller, den ene på 42 centimeter og 710gram, og den anden på 40,5 centimeter og 680gram. Yderligere fangede jeg en makrel på 38 centimeter og 550gram, slutter Simon sin beretning.

I september-nummeret af Fisk & Fri er der en overskuelig artikel om, hvordan du kan komme i gang med det spændende makrelfiskeri, og ellers er der inspiration at hente i Fisk & Fri’s online artikelarkiv – for eksempel her og her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This