Normalt kommer de første makreller først i starten af maj, men i år er alting lidt tidligere. – En af årsagerne kan selvfølgelig være den milde vinter, men der har også været lange perioder med vind fra nord, og det gør ofte, at de kommer lidt før, fortæller Fisk & Fri´s Jim Pedersen fra Gilleleje, der har årtiers erfaring med makrelfiskeriet.

Der har de sidste to dage være meldinger om en del fisk langs Sjællands og Skånes Nordkyst – blandet andet ved Helsingør og lige nord for Helsingborg, hvor der har været så mange, at man kunne finde klassisk ”mågesjov” med store stimer af gode makreller under.

– Mange af dem, vi ser i den nordlige del af sundet, er på vej sydpå, og de fisk, som er her i dag, kan derfor hurtigt være væk i morgen. Her i den tidlige del af sæsonen er der ofte bedst fiskeri i områder, hvor fiskene opsamles i ”blindgyder” eller dybe huller, hvor de ikke lige stryger videre. Det kan fx være hullet på indersiden af Skansehage ved Rørvig – samt nogle af de dybe huller i Roskilde- og Isefjorden, slutter Jim Pedersen.

Hvad med dig? Har du fået årets første makreller, så tøv ikke med at sende os en rapport og et godt foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This