–  Nu hvor man har set mange meldinger på makreller fra Vestkysten på det sidste tog jeg den lange tur fra Viborg til Agger tange, fortæller Morten Hammershøj. – Det er selvfølgelig et sats, om de nu er der på dagen, når man tager afsted, men det er jo ikke anderledes end alt andet fiskeri. Drømmen om et makrel bonanza og super fiskeri med flex på flex, lever i bedste velgående, så jeg tager selvfølgelig chancen. 

– Jeg ankom ved P-pladsen klokken 17.30, hvor jeg tog både spinne- og fluestangen med. Jeg har haft en lille drøm om at fange makrel de sidste to år på fluestangen, og måske var det i dag, den skulle lykkes. Jeg havde en lille gå tur ud til høfde 72, hvorefter jeg gik cirka 100 meter ud af den, indtil jeg fornemmet en del liv ude i vandet. Allerede efter et par kast var den første makrel på land, og det jo bare fedt, når det man kører efter, lykkes.

– Mit rig denne dag var hjemmelavet med egne fluer, for der er jo heller ikke noget mere tilfredsstillende end at fange på noget, som man selv har lavet. For enden af taklet bruger jeg for det mest en gennemløber, og den her dag var det Snurrebassen.

– Efter noget rum tid gik jeg over på høfde 71. Den høfde vil altid blive husket, for det var der, hvor min drøm blev en realitet: Makrel på fluestangen er noget specielt, for de kæmper jo helt vildt. Klokken 23 pakkede jeg sammen og kørte hjem med 20 flotte makreller. Du kan se min video fra turen her

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This