sj-oMakrelfestivalen på Sjællands Odde blev veloverstået søndag, hvor Danmarksmesteren blev kåret i overværelse af et propfyldt festtelt med både lystfiskere, familier, venner, sponsorer og leverandører, som alle kunne give gode klapsalver til de mange vindere i de forskellige kategorier.

Vinderen blev Thomas Søfort, Ballerup med en vindermakrel på 1035 gr. Vinder i ynglingekategorien blev Klara Ingels Larsen med en makrel på 930 gr., som i lang tid så ud til at blive danmarksmester, men så dukkede Thomas Søfort op med vindermakrellen.


Vinder af juniorkategorien blev Mike Pedersen med en makrel på 745 gr. Top tre i teamkonkurrencen var alle tre lokale, og det var Team Smokie, der satte sig på titlen til den eftertragtede Team Kategori med 7233 gr. i alt, fordelt på 10 makrel.

Fra arrangørernes side var både Nete Malmholt fra Visit Odsherred og Gordon P. Henriksen fra Fishing Zealand meget tilfredse med forløbet og glædede sig meget over den store opbakning arrangementet havde fået. – Folk hyggede sig bare rigtig godt. Selvom det var en seriøs fiskekonkurrence, tog folk den med ro, sejlede ud og ind, når det passede dem, og mange kom i havn for at spise en frokost og hyggesludre lidt med de andre – nøjagtigt som vi havde håbet, at stemningen ville være, udtaler Gordon.

Sponsorerne, Garmin og Penn, udtrykker også stor tilfredshed med arrangementet. – Gordon og de andre skabte de helt rigtige rammer for fiskeri og hygge, kombineret med en meget imponerende mediedækning –ting vi værdsætter som sponsor, udtaler Søren Vesth fra Garmin, der sammen med Penn igen vil være sponsor på eventet i 2015. Det kunne de allerede slå fast søndag eftermiddag oven på den store succes.

Alle boderne kunne melde om masser af besøgende. Fx fortalte naturvejleder Jørgen Stoltz om de mange spændende strandurter, som vokser langs Odsherreds kyster.

Den Gyldne Hane og Restaurant Tunen melder også om fulde telte med omkring 200 mennesker til spisning ved både frokost og aftensmåltidet.

Lørdag eftermiddag var chefkok Claus Henriksen fra Dragsholm Slot på besøg og lavede en spændende ret med frisk rå makrel i tynde skiver på en bund af tang med bl.a. friske strandurter på toppen.

Medieeksponeringen af Makrelfestivalen har været enorm, og der er mere på vej. Fiskemagasinet fra DK4 var på pletten hele søndagen, og lørdag morgen var Gordon i P4 live fra vandet, og TV Avisen på DR og nyhederne på TV2 Øst bragte også fine indslag, hvor begge havde været på vandet med deltagere og arrangører.

– I VisitOdsherred er vi rigtigt glade og stolte over, at Makrelfestivalen blev en stor succes. Det er med til at brande Odsherred som en lystfiskerdestination – og det vil på sigt give os flere lystfiskerturister uden for den egentlig sommersæson. Det betyder mere omsætning i feriehuse, hoteller, butikker og restauranter, siger turistchef Hans-Jørgen Olsen fra Visit Odsherred.

Ved præmieoverrækkelsen fastslog Gordon P. Henriksen, at successen ville blive gentaget på Sjællands Odde både i 2015 og 2016 – og samtidig var der en stor tak til alle de frivillige hjælpere, til Odden havn, sponsorerne og leverandører m.fl.

Så du kan allerede nu godt reservere 14.-16. august i din kalender til Makrel Festival 2015!

Indslaget fra TV-Avisen kan ses her: (16:36)

Og indslaget fra TV2 Øst er her:

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This