16-årige Mike Pedersen blev kåret, som årets danmarksmester 2015. Han vandt ikke kun DM, men tog også førstepræmien, som bedste junior. Foto: John Olsen/Photodan.dk

16-årige Mike Pedersen blev kåret, som årets danmarksmester 2015. Han vandt ikke kun DM, men tog også førstepræmien, som bedste junior. Foto: John Olsen/Photodan.dk

Makrel Festivalen på Sj. Odde er netop afholdt og blev igen i år en stor succes på flere fronter. 195 deltagere konkurrerede om titlen som Danmarksmester i makrelfiskeri 2015, og derudover kom en masse andre gæster forbi havnen for at se på boderne og fiskerne samt for at spise, feste og hygge sig.

Trods perioder med blæst og lidt regn, var der også masser af gode perioder og der blev fanget rigtig fint med makreller fra kuttere såvel som mindre småbåde og kajakker.

Søndag kl. 14 var teltet på havnen fyldt op med forventningsfulde deltagere og tilskuere inden vinderne skulle afsløres. Titlen som Danmarksmester i makrelfiskeri 2015 gik til den 16-årige Mike Pedersen med en flot makrel på 1055 g, hvilket også slår sidste års største makrel med 20 gram. Den nye danmarksmester stillede op i juniorrækken og vandt derfor også førstepladsen i denne række. Jeg vidste jeg havde fat i en god fisk da den først kom til overfladen og efter indvejningen tænkte jeg da den havde potentiale, men det var en fantastisk oplevelse ved præmieoverrækkelsen at blive kaldt op på scenen og modtage de fantastiske præmier fra Penn og Garmin, fortalte Mike.

Klara Larsen vandt ynglingekategorien med en makrel på 934 g. Sammen med sin far, Jesper Larsen tog “Team Ocean-Seeker”, titlen som årets bedste team. De indvejede 10 makreller med en gennemsnitsvægt på hele 816 g.

På mediefronten var der igen i år stor interesse for Makrel Festivalen. Vejret på DR1 var ude at interviewe arrangøren Gordon P. Henriksen om weekendens forestående festival, og sendte et fint indslag på landsdækkende tv som kan ses her (3 min inde). Om søndagen fik TV2 Øst produceret et fint indslag med interview med deltagere arrangører og kåring af vinderen Her. P4 bragte også et indslag i radioen som kan høres her.

Der blev fanget rigtig mange makreller i løbet af de to dage som konkurrencen forløb over. Indvejningen gjorde hele tiden opmærksom på hvor stor den mindst præmiegivende makrel var, så fiskere kunne sætte mindre fisk ud igen og derved holde et bæredygtigt koncept gennem hele konkurrencen.

Der blev fanget rigtig mange makreller i løbet af de to dage som konkurrencen forløb over. Indvejningen gjorde hele tiden opmærksom på hvor stor den mindst præmiegivende makrel var, så fiskere kunne sætte mindre fisk ud igen og derved holde et bæredygtigt koncept gennem hele konkurrencen.

Borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov, åbnede festivalen fredag aften før skippermødet foran et fyldt telt. – Vi er rigtig glade for at få endnu en anledning til at vise Odsherred frem og vi er stolte over den gode mediedækning Odden har fået pga. denne festival, udtalte han.

Christen Stenild, salgschef hos Pure Fishing Denmark, som sponsoren Penn er en del af, deltog hele weekenden, og var også med ude med kutteren Antares, hvor han fangede en fin stribe makreller lørdag morgen. – Det er en glimrende event, og herligt at se, hvordan hardcore småbådsfiskere fisker og hygger side om side med de mindre erfarne. Dette passer rigtig fint sammen med de ambitioner Penn har for lystfiskeriet i Danmark, og derfor er vi stolte over også at kunne være sponsor til Makrel Festival næste år. Det var også godt at se, hvordan de mange unge og dygtige fiskere blandede sig i topplaceringerne. En 14-årig Danmarksmester tegner lovende for kommende generationer af lystfiskere – en gruppe vi også vægter højt hos Penn, slutter han.

Søren Vesth fra Garmin var også oppe at fiske med fra Odden. – Igen i år nød jeg den fede afslappede atmosfære som kendetegner Makrel Festival, forklarer Søren. – Her er ingen hektisk morgenstemning før afgang og folk sejler ud når det passer dem. Der er fokus på hygge, samvær og lystfiskeriets glæder, også selvom det er en seriøs titel som Danmarksmester der dystes om. Alt dette vil Garmin meget gerne bakke op om vi ser frem til endnu en fed weekend næste år, fastslår han.

Festteltet blev fyldt op af flere omgange under festivalen hvor lokale restauratører bød på lækkerier. Lørdag aftens stegt flæsk var igen et kæmpe hit blandt både fiskerne samt besøgende fra sommerhusområderne. I havneområdet var der bl.a. krabbefiskeri, smagsprøver på makrel og vilde urter og ved Odsherred Sportsfisker Forening fortalte medarrangørerne om klubbens aktiviteter og bl.a. deres vandpleje arbejde i samarbejde med Fishing Zealand som er med til at sikre sunde fiskebestande i området.

Odsherred Sportsfiskerforening, Visit Odsherred og Fishing Zealand står bag arrangementet og er alle meget tilfredse. – Man kan altid ønske bedre vejr men jeg ved, at jeg selv og en hulens masse andre har haft en fantastisk weekend og det er jo det det hele handler om, slår projektleder på Fishing Zealand, Gordon P. Henriksen fast. Herfra skal der lyde et kæmpe tillykke til vinderne og en stor tak til alle de kræfter der får dette projekt til at lykkedes, slutter han.

Sæt kryds allerede nu i kalenderen 19-21 august til Makrel Festival 2016!

På Makrel Festivals facebookside kan du se en ordentlig stribe billeder fra weekenden.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This