Fisk&Fri skribent og havfiskeekspert, Jesper Larsen har sendt os en fed melding fra hans sidste makreltogt på Øresund.

– Uret ringede 03:00, så var det op og af sted mod rungstedhavn, fortæller Jesper og fortsætter. – ved 5 tiden stævnede jeg alene ud på Øresund og forventningerne til dagens fiskeri var i top, for med i både havde jeg en stor portion chum (fiskemos). Denne ekstra ting har årene igennem vist sig at mangedoble fangsterne under makrelfiskeri.

Fremme på mit spot på NV-Revet ved Ven, kastede jeg ankeret og få minutter efter var jeg i gang med fiskeriet. Jeg skulle ikke vente længe på det første hug, som blev starten på et makrelfiskeri uden sidestykke i nyere tid på Øresund.

Jeg fiskede med 2 flådstænger og 2 stænger med løsline, så der var rigeligt at se til dagen igennem.

Dobbelt hug og hug på alle stænger samtidig, skete flere gange og der røg selvfølgelig en del af under dette hektiske ragnarok, som til tider herskede i båden.

Dagen igennem gik der ikke mange minutter mellem huggende og på et tidspunkt rullede jeg 3 stænger ind for at få en chance for en kop kaffe og en mad, men freden varede kun kort – det er vist det man kalder et luksus problem som lystfisker.

Jeg brugte alle 45kg let frosset chum, som i den grad bidrog til dagens resultat. Fiskeriet stoppede simpelthen ikke før jeg hev stængerne ind kl.16 og tænkte at nu var det nok.

Fiskemæt og godt tilfreds med dagens resultat tøffede jeg i havn med 104 makrel i køleboksen med 2 topfisk på 1025 & 1075 gram, slutter Jesper.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This