– Mit seneste fiskeeventyr startede med, at jeg stod op kl 04.00 om morgenen, så jeg kunne komme tidligt afsted, fortæller Hans Kristoffur Lind Matras. – Men – jeg fandt dog hurtigt ud af, at det regnede lidt groft, og når nu jeg var på cykel, så gad jeg ikke at blive alt for våd, inden jeg kunne få lov til at kaste min snøre ud.

– Jeg besluttede mig derfor for at vente cirka en time mere, indtil vejret var klaret op, og så var det bare om at komme afsted til den første fiskeplads, der var et sving lidt opstrøms for Vesterbæk Broen ved byen Sig. Jeg havde nemlig hørt, at der blev set en del laks ved det sving dagen før. Men det stræk gav intet, så jeg besluttede mig for at cykle lidt neden for Vesterbæk Broen.

– Så begyndte jeg at fiske det gennem, og der, hvor jeg valgte at starte, var egentlig lidt af et irriterende stykke, fordi åen ikke var særlig dyb. Jeg fik derfor ret meget grøde med op i næsten hvert kast, men stykket blev lidt dybere længere nede, indtil jeg kom til et stort træ, som var væltet midt i åen. Bag det væltede træ var der et dybt hul, som så ret lovende ud, og efter det fjerde kast i det hul, så sagde det bare småkage på min gule FC spinner, der blev fisket med et helikopter-rig. I de første sekunder troede jeg, at det var en laks, men da fisken viste sig i overfladen, så kunne jeg med det samme se, at det ikke var en laks, men en stor havørred.

– Fisken ruskede groft rundt, og den sprang to gange ud ad vandet, men efter cirka fem minutters fight kunne jeg håndlande fisken, og den var perfekt kroget i tungen. Havørreden målte 70 cm og vejede 3,75 kg. Det var en sæson start, som jeg ikke have forventet, så jagten på den første laks den forsætter.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This