– Stærkt inspireret af Jørn Nordahl valgte jeg at kontakte ham i går formiddags for at få bekræftet at stedet, jeg troede han havde fanget sin stenbider var korrekt, og det var det, fortæller den dygtige artsfisker Mark Hemmingsen. – Derfor tog jeg ved 14 tiden afsted i regn og blæst for at fange min første stenbider. Fiskeriet og forholdene var dog på ingen måde ideelle og efter at have kigget langs molekanten i cirka to lange timer uden at spotte andet end muslinger og tang, var jeg ved at give op.

– Vinden var forholdsvis kraftig, hvilket selvfølgelig også besværliggjorde muligheden for sightfishing. Kort før jeg nåede tilbage til startpunktet ved parkeringspladsen, spottede jeg noget rødt langs kanten. Stangen og nettet blev hurtigt langt til side på molen, og så var det ellers ned at ligge på maven, så jeg bedre kunne se gennem havoverfladen. Og ganske rigtigt, der sad minsandten en hel knaldrød stenbider fastsuget på boltværket…

– Lynhurtigt blev stangen rigget til med en str. 10 krog, et AAA splithagl og en regnorm på ca. 10 cm. Det tog ikke lang tid før stenbideren huggede på ormen. Desværre huggede den i den anden ende af ormen, og det resulterede i en halv orm på krogen, da stenbideren gav sig til at svømme… Øv… Jeg troede, at jeg havde misset chancen, men efter at have holdt øje med fisken i et par minutter, så svømmede den roligt hen til samme sted på boltværket og sugede sig fast igen.

– Jeg satte hurtigt en ny agn på og sænkede den ned til stenbideren igen. Efter et par minutter svømmede stenbideren, og der var modstand på stangen. Et forsigtigt tilslag resulterede i et mistet kroghold… Argh. Nu måtte jeg da havde forspildt min chance, tænkte jeg. Stenbideren svømmede lidt rundt langs molen, og igen efter et par minutter, var den igen tilbage og fastsuget til samme spot på boltværket. I tredje forsøg tog stenbideren igen et stykke af min orm uden at blive kroget, dog var der denne gang ingen panik, da jeg efterhånden forventede, at den efter lidt tid ville svømme tilbage til udgangspunktet og ganske rigtigt…

– Efter ca. 30 minutter skiftede jeg til en mindre krog i str. 12, og jeg fiskede nu for fjerde gang til stenbideren. Efter ca. et minut inhalerede stenbideren min regnorm og begyndte at svømme roligt afsted. Jeg kvitterede denne gang med et lidt hårdere tilslag, og denne gang sad den perfekt kroget i overlæben. Efter en kort, men hård fight på min matchstang, lykkedes det mig at skovle den i nettet. Yeah! Endelig, min første stenbider! – og hvilken én! en gudesmuk knaldrød han-stenbider… Tak til Jørn for en god drøftelse af taktikken om fiskeriet efter stenbider. Det er indtil videre min art nr 29 i år.

 

Friluftsland

 

Mark Hemmingsens stenbider der huggede på en regnorm langs med bolværket.

Mark Hemmingsens stenbider der huggede på en regnorm langs med bolværket.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This