Formanden for Lystfiskeriforeningens, Bent F. Laursen men en fin laks.

Formanden for Lystfiskeriforeningens, Bent F. Laursen men en fin havørred.

Lystfiskeriforeningens replik til Danmarks Sportsfiskerforbunds debatindlæg fra formand Verner W. Hansen.

Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF) ved formand Verner W. Hansen beskriver i sin leder i næste nummer af Sportsfiskeren en række motivationer for DSF’s støtte til det potentielle forslag om forbud mod brug af levende agnfisk. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at et potentielt forbud er en forringelse af lystfiskeriets mangfoldighed, støttet af DSF.


Det ændrer heller ikke på, at der ikke har været nogen forudgående DSF dialog med de berørte søfiskere, før udmeldingen om DSF støtte til det potentielle forslag. Først nu kommer der flere nuancer frem – efter at at vi så os nødsagede til at tilskrive ministeren i vort åbne brev.

[poll id=”2″]

Vi fastholder fortsat vore grundlæggende synspunkter og forslag i det åbne brev. Med hensyn til de øvrige muligheder der fremføres i DSf debatindlæg kan vi dog på mange punkter være enige i disse.

Det ligner en ”fodfejl” fra DSF, og det er ingen skam, såfremt man efterfølgende retter op på fejlen. Det kendetegner sandt format. Det gælder om at stå sammen og redde mangfoldigheden i dansk lystfiskeri.
Formænd og ministre kommer og går – men lystfiskerne vil stadig være der – og deres ønsker er stadig de samme.

Fødevareministeren vil sikkert have god historisk og politisk forståelse for at man har et standpunkt til man tager et nyt. Særligt når bredere forståelse nu er tilført.
Det er efter vor mening nu op til DSf som forbund at støtte op om flere af de danske lystfiskere end hidtil, fremfor at vende dem ryggen. Chancen for et stærkere forbund har aldrig været større.

Lystfiskeriforeningen, Pbv
Bent F. Laursen
Formand

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This