konf

Et hyggeligt udemiljø understregede naturen som ramme for dagens konference.

Naturen skal opprioriteres som ressource og redskab i arbejdet med udsatte børn og unge. Det konkluderede en konference afholdt i går på Skovskolen i Nødebo. Konferencen var arrangeret af Red Barnet og Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling ved Københavns Universitet.

Et uventet stort antal deltagere hørte om den seneste forskning på området, om aktuelle projekter og om nye strategier for natur og inklusion fra hhv. Friluftsrådet og Naturstyrelsen. På de 17 workshops fik de desuden mulighed for at samle og dele erfaringer fra arbejdet ’i felten’.

En af workshopholderne var Gordon P. Henriksen, projektleder i Fishing Zealand. Han gav deltagerne indsigt i, hvordan man bedst samarbejder med og involverer forskellige ressourcer med den rigtige knowhow for at give udsatte børn og unge succesoplevelser ved vandet.

Det var Skovskolen i Nødebo, der lagde jord til arrangementet. Leder af Skovskolen Anders Bülow var meget tilfreds med dagens forløb.
– Det er vores oplevelse, at deltagerne fik øjnene op for de mange muligheder, naturen rummer, i forhold til at øge livskvalitet, selvværd og trivsel for udsatte børn og unge, udtaler Anders. – Det høje deltagerantal viser os, hvor stor interessen er, og der er allerede mange gode erfaringer at trække på. Samtidig har vi med konferencen vist, hvor stort et potentiale, naturen fremadrettet repræsenterer, slutter han.

Konferencen nøjedes ikke med at dele viden og erfaringer. En række anbefalinger for fremtidens arbejde med at inddrage naturen som pædagogisk redskab er nu i høring hos alle deltagere. Den endelige version udgives sidst på året og bliver sendt til organisationer og institutioner, der arbejder med de udsatte børn og unge

For yderligere oplysninger om konferencens forløb og resultat, kontakt Poul Hjulmann Seidler, Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling, tlf. 5148 9342 eller Rasmus Dylov, Red Barnet, tlf. 2199 5777.

Læs mere her

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This