Jakob Thurman med en sine to flotte karper taget på lupinfrø – en stærk undervurderet agn.

PÅ TRODS af varmen er der stadig gang i karperne, fortæller en glad Jakob Thurman, der netop er kommet hjem fra en karpetur. – Da jeg ankom til søen for første gang med fiskestængerne lørdag morgen var jeg noget spændt på, hvordan det ville komme til at gå.

Jeg brugte nogle timer på bare at gå rundt og få et indtryk af søen og dens dyreliv. Tre stænger og mit rodpod blev taget unden armen, og kursen blev sat mod den udvalgte plads. Da det var sat op, gik jeg tilbage mod bilen for at hente det sidste grej. Da jeg vendte tilbage til min opsætning sad lystfiskerens maskot den lille kønne isfugl på den ene stang og slappede af.

Efter 6 timers fiskeri uden en lyd fra bidmelderen, blev hovedet lagt i blød efter en ny taktik til at overliste de ‘kære små’ Kort tid efter sad jeg i båden på vej ned mod den anden ende af søen for se mig lidt omkring. Halvvejs derned af hørte jeg de første karper, som væltede rundt langs sivene. De var tydeligvis startet så småt på legen.

Jeg ville adligevel lige forsøge med en enkel dappestang og nogle lupiner som agn. Båden drev mod en flok fisk, og jeg udvalgte hurtigt en fisk, som jeg synes så sulten ud. Forsigtigt blev agnen placeret lidt foran den, mens jeg holdt vejret af bare spændning. Man skulle tro, at den troede, det var det sidste måltid, den fik i 250 år, for den gik lige ned mod agnen. Men en muddesky dækkede for udsynet til dens hoved. Et forsigtigt ryk i linen overbeviste mig om, at det var nu eller aldrig – så jeg gav et stille modhug, og fisken sad der. Efter en hård fight og en lille rundvisning på søen med karpen som guide, lykkes det mig at nette fisken. Det virkede næsten for nemt, og der var ikke det indtryk, jeg havde fået om dappefiskeri i søen. Fisken blev vejet til 13,9 kg og blev derefter sacket kort tid til en fotosession.

Jeg var nød til lige at prøve igen for at se, om det blot var karpegudernes forbamelse over for mig. Men efter et par forsøg lykkes det igen: To lupiner blev placeret lidt fra en flot fisk, og efter lidt tid blev de indhaleret med stor fornøjelse. Dette var dog en lidt kortere fight og kort tid efter kunne endnu en gammel fisk glide ind over nettet. Vægten endte på 14,2 kg, og nu var det på tide at komme og ind til land og finde kameraet frem. Lidt efter fik de friheden igen og kunne komme ud og lege videre, slutter Jakob sin beretning til Fisk & Fri.

På grund af sommerferie vil opdateringen af www.fiskogfri.dk være uregelmæssig indtil 28 juli, hvor vi kommer hjem fra ferie.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This