Denne femkilos gedde var hovedretten på Häckeberga Slott, som ifølge Birger også byder på fortrinlig mad, ditto vine og ikke for fisefornemt personale. 1.11.11 – SVERIGE HAR MANGE fantastiske geddespots, og Häckeberga Slott er et dem. Vi har i Big Game Magazine tidligere berettet om dette luksuriøse sted, hvor alle sanser står til forkælelse. Omgivelserne er smukke – både slottet og naturen – og så inviterer stedet også til hygge med familien. Det var også, hvad Fisk & Fri’s tidligere redaktør, Birger Pedersen, oplevede midt i oktober. Han havde taget turen fra Hvidovre til Sverige sammen med sin søn. Han beretter således:

– Roerskarlen Morten – altså min arveligt belastede smukke, velbyggede og velbegavede søn – fik båden helt op i den fjerneste del af søen, hvor det lykkedes ham at fange en mindre gedde. Jeg ventede til en halv time før slut. Jeg ville have frisk fisk med hjem, fortæller Birger og fortsætter.

– Jeg bad Morten om at ro tilbage til stedet, hvor vi stævnede ud, og tror du så ikke, at vi begge på 20 meters afstand ser en kæmpe fisk ude af vandet på jagt efter skaller. Der er den sgu, siger jeg. Kaster én gang med et sølvblink, og haps, så er der satme fast fisk, der vil noget. Herlig fight på min 7-fods stang. Fisken var to gange helt inde under båden, inden den kom ombord, slutter Birger.

Gedden vejede fem kilo rent fordelt på 88 centimeter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This