Havørred på 69 centimeter

Fisken på 69 centimeter huggede på en Saksen i 12 gram.

Mads Bjørn Holstebro var i går på dan langelandske kyst, hvor han ved middagstid lægger ud med en undermåler på 35 centimeter. Herefter fisker han lidt og får snart et gevaldigt hug:  – Jeg havde netop lagt et langt kast på langs med land cirka 40 meter ude, da det pludselig føltes som om, at blinket satte sig fast i en sten, i det samme den ramte vandet. Men – et splitsekund efter så jeg en bred hale og et gevaldigt skumsprøjt i overfladen, hvorefter teorien om stenen ændrede drastisk karakter.

– Fisken lægger ud med et vildt udløb, hvor den er fri af luften flere gange, og den leverer en super fight, fortsætter han. – Første gang den kommer ind, prøver min kammerat Jacob Højrup Christensen at lande den, da jeg kaner den ind imellem nogle store sten, men det går desværre galt, så linen bliver viklet ind i nettet og rundt omkring hans fødder. Jeg råber til ham, at han skal træde væk og fri af linen – men pludselig bliver linen slap… Jeg er sikker på, at fisken er mistet, men pludselig bliver stangen nærmest flået ud af hånden på mig. Havørreden er stadig solidt forankret til krogen og tager et udløb på 20 meter, hvor den igen er fri af vandet et par gange. Herefter kommer der 5-6 udløb, inden jeg efter et stykke tid kan lande den flotte fisk sikkert i nettet.

Havørreden, som var 69 centimeter og knapt fire kilo tog gennemløberen Saksen på 12 gram i en version, der er hvid med rødt hugpunkt i bagenden, slutter Mads Bjørn sin beretning til Fisk & Fri.

Husk at give Fisk & Fri et tip om din fangst på jb@fiskogfri.dk eller 30 70 02 36.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This