– Alt imens dagene bliver mørkere, og vi nærmer os vinteren, bliver fiskeriet for mig til en søgen efter den blanke overspringer, fortæller Henrik Bønnelykke . Mange vil kalde det for “nålen i høstakken”, og det er med rette. Ofte findes disse fisk på den mere åbne kyst, men der kan være langt imellem.

– Jeg får dog meget sjældent besøgt disse pladser, men vælger i stedet for at fiske i Limfjorden. Så i et forsøg på at jagte disse overspringere, valgte jeg i dag en af de mere åbne pladser, som netop Limfjorden byder på. Formiddagens fiskeri passede med, at tidevandet nærmere sig sit højeste, inden den igen ville falde med skrå pålandsvind ind over den valgte strækning.

– Efter to timers fiskeri havde jeg set/hørt tre fisk springe, men uden nogen kontakt til fluen, som var en Pattegris. Efter en lille pause og med overvejelser om et flueskift, gik jeg stykket igennem igen – dog med den samme flue. Langt ude i kastet blev fluen taget, og jeg mærkede straks, at det var en fisk med noget størrelse på. Kort tid efter blev havørreden landet, og det var tid til endnu en pause, hvor jeg kunne nyde synet af denne 59 cm blanke fisk med løse skæl. Jagten fortsætter – Knæk og bræk.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This