Når frosten knager, og der er lange udsigter til, at vandet bliver flydende igen, kan det være rart at mindes tilbage til mildere tider. Her får du et tilbageblik på Thomas Vedels karpesæson i Lammefjordskanalerne:

 – I går kørte jeg forbi kanalerne ved Gislinge efter et besøg i Holbæk, fortæller Thomas Vedel. – Der var lavvandet, og vandet var dækket af kerneis. Det er nu tre måneder siden, at jeg fik den sidste karpe i Sydkanalen. Det var den 2. November, og den vejede 7,4 kg. Den tog en boilie. Vandet var da omkring 10 grader varmt. Vandtemperaturen svingede i oktober, og jeg lagde mærke til, at karperne ikke tog agnen, når vandet var køligere end 8 grader. Omkring 2. november fik vi en mildning, og det skulle selvfølgelig udnyttes.

– Jeg fik en hel del karper i Odsherred sidste år. Den første fangede jeg engang i april, også i Sydkanalen. Den vejede 4,4 kg og tog et flådfisket majskorn. Jeg startede med flådfiskeri, men gik hurtigt over til boilies over fisket over en partikelfodring med fx majs, hamp, jordnødder og tigernuts. På grund af min begrænsede tid, har jeg kun fisket nogle få timer midt på dagen, men det har alligevel kastet en flok hæderlige fisk af sig. Lidt over 100 Odsherred karper er det blevet til.

– Alle fisk over seks kilo er taget i Sydkanalen på en håndfuld pladser. En del mindre er taget i andre vande, men Sydkanalen har leveret de bedste fisk. Jeg har faktisk fået 24 over 6 kg hvoraf seksten har været over 7 kg, otte over 8 kg og tre over 9 kg. Den største karpe vejede 9,75 kg. Det var alle skælkarper på nær en enkelt spejler på 8,4.

– Jeg tror, at jeg bommede et par skælkarper større end 10, men det er svært at bedømme. De er der naturligvis, så jeg må se at få dem fanget i år. Den på billedet vejer 9,3. Boilierne var for det meste hjemmelavede ”spicy birdfood”. Jeg valgte at starte fra bunden, som i de gode gamle dage, og endte med nogle helt fornuftige boilies. Det var egentlig det bedste ved sæsonen. Karperne er fine nok, især fordi det lammefjordsfisk, men at lave sine egne boilies op fra bunden er ganske spændende, især når det belønnes i rigt mål.

 

Friluftsland

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This