– Min gode ven Daniel, havde lovet mig en tur til storeåen, fortæller Jimmy Storm. – Laksefiskeriet er en helt ny verden for mig, så havde ikke de vilde forventninger om at fange fisk på min debut-tur. Men jeg så frem til en tur med fed natur og så ellers bare, masser af laksesnak.

– Efter et par timer ved åen, er jeg så heldig at se en af de lokale lande en smuk laks omkring de 90 cm, fortsætter han. – På daværende tidspunkt er det kun en lille aborre på 15 cm, der har nappet lidt i ormen, som vi fisker på bunden. Efter noget tid ved åen beslutter Daniel, at vi skal prøve en ny plads. Denne gang kører vi helt ud, hvor kragerne vender, og naturen er super fed.

– Da vi er fremme på pladsen, hilser vi på et par flinke gutter som også er ude og jagte laks. Da vi er færdige med at snakke, går vi mod åen. Ude i horisonten kan jeg se et par lækre sving, som virkeligt lugter af fisk. Men jeg kan til gengæld også se fire andre fiskere stå i svinget, så beslutter at prøve lige efter svinget. Det første kast ligger perfekt ved modsatte brink, og jeg har virkelig troen på det. Desværre sker der ikke noget.

– Kastet efter ligger i midten af åen, og denne gang er der noget, der napper til min orm, og jeg er ret sikker på, at det er en aborre igen. Jeg prøver igen at kaste til det, som jeg er ret sikker på er aborren. Denne gang kommer huggene igen samme sted, men nu er det et par voldsomme hug, som jeg tænker sagtens kan være laks. Da jeg 8 – 10 sekunder efter løfter stangen, tror jeg, at jeg sidder i bunden. Men så begynder bunden at røre på sig, og jeg råber fisk til Daniel.

– Daniel kommer med det samme løbene og siger, at det er laks. Til mit held er gutterne fra bilen på vej op til os. Den ene er udstyret med et net, som de låner os. Efter mit livs fedeste kamp på cirka 25 minutter kan Daniel nette laksen på 110 cm og 12 kilo. Jeg tror aldrig, at jeg har råbt så højt af glæde før, og kommer nok aldrig til at gøre det igen. Det er en så fantastisk oplevelse, at jeg mangler ord. Jeg er bare så taknemmelig over, at Daniel præsenterede mig for laksefiskeriet, og at gutterne fra bilen kom med nettet, lige som jeg havde mest brug for det. Nu ved jeg hvad laksefeber betyder!

Har du selv været ude og svinge kæppen, så lad os høre om du har fanget noget stort på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This