– Efter en kort introduktion, pakning af båd og iklædning af dragter, sejlede vi ud fra Tejn kl. 08.00 med Per Sjøstrøm fra Verona Sportsfiskeri, fortæller Carsten Madsen. – Det blev en sejltur for fuld skrue, og med 2 x 250 Hk nåede vi ud på fiskepladsen nord for Bornholm på et kvarter. Her begyndte vi at sætte grej – i alt 15 stænger fordelt med agnfisk og blink sat i en vifte bag båden. Nogle gik dybt og nogle gik i overfladen.

– Vejret var perfekt, og der var høj sol og 5-7 m/s vindhastighed. Med grejet sat var det bare om at nyde den spændte ventetid, mens vi roligt fiskede langs ”fødefiskenes” og dermed også laksens trækrute.

– Allerede efter et par timers fiskeri blev den ene klemme udløst, men det viste sig dog hurtigt at laksen var fejlkroget og måtte ”hales sidelæns” hjem til båden. Per sagde med det samme, da vi opdagede det – at ”den laks kan vi meget let miste!”. Og efter 5 minutter slap krogen – hvilket var en god og værdig udgang for den flotte 5-10 kg laks, som sikkert havde slået forkert på blinket… Meeeen selvfølgelig var der lidt ærgrelse at spore bagefter hos Kasper, som var første mand på stangen. Frisk mod – det var bare med at få sat grejet igen og komme videre med fiskeriet. Var der én laks – var der jo nok også flere!

– Efter en times tid, begyndte maverne at rumle og madpakkerne nærmede sig…Troede vi! Det viste sig, at Per efter 30 år med kedelige madpakker (undskyld til Pers kone Bettina), havde valgt, at der i stedet skulle grilles pølser 5 sømil nord for Bornholm! Lasse blev hurtigt udpeget som grillmester – med helt klare anvisninger om, at de skulle have en lækker mørkebrun farve og være letsprukne! Den plan viste sig dog at blive svær at overholde – for bedst som pølserne blev vendt første gang var der hug igen. Og det var nu blevet Lasses tur!

– Laksen havde taget en agnfisk tæt ved overfladen, og Per sagde med det samme, at det kunne godt være en god fisk, så stængerne på den ene side af båden blev hurtigt strøget, så der var god plads til fighten. 10 minutter inde i fighten gik det op for Per, at pølseopskriften var i fare, da det var Lasse der havde stangen – hvorefter han på klingende Bornholms højlydt udbrød: ”Hva` faaaen Grillmester – du har forladt din post. Hva´ faen er det for noget?” Pølser måtte være pølser; for Lasse havde rigeligt andet at tænke på med sin igangværende fight for laksedebut! Det var en rigtig god laks, og spændingen steg gevaldigt på båden, da den kom ind forbi første gang og vi kunne se hvor stor den var. Mette udbrød spontant, HOLD KÆÆÆFT MAND HVOR ER DEN STOR!!! Efter 3-4 gange blev den træt og kunne sikkert nettes af Per: En helt perfekt påskefrokost til havs!

– Der gik en time – så var der hug igen. Denne gang et blink på 60 fods dybde. Kasper fik chancen igen; også denne gang var det en rigtig god fisk! Endnu en fight for laksedebut var i gang, og igen med kyndig vejledning fra Per, lykkedes det at få laksen ind til båden på sikker vis, hvor den blev den nettet efter et par forsøg. Vægten stoppede ved 7,5 kg – og igen – sikke en fisk, fuldstændig perfekt form og stand!! Det er helt utroligt hvor flotte de er! Efter endnu et par timer måtte vi desværre pakke grejet ned, da vi skulle nå en quick-test inden de lukkede og efterfølgende en færge hjem. Sikke en fantastisk dag vi alle havde på havet.

Per er ekstremt hyggelig, sjov og vidende på trollingfiskeriet. Verona Sportsfiskeri har hele pakken – både for ”nørderne” der vil vide og lære mere samt dykke dybt i alle fiskeriet detaljer og facetter; men også for os debutanter som bare har drømt om sådanne dage og oplevelser i årevis! Tusind tak til Per for en supergod dag fra os alle fire! Vi har tidligere trollingfisket ved Mauritius og landet tun, dorado og meget andet, men denne – vores hidtil bedste fiskedag – blev i dag slået på en påskedag i Danmark, slutter Mette, Lasse, Kasper og Carsten Madsen. 

 

Friluftsland

 

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This