Det har bare blæst alt, alt for meget i meget, meget lang tid. Det kan mange småbådsfiskere nok blive enige om. Helt generelt er der flere, der snakker om, at antallet af gode båddage de sidste par måneder har været helt nede på en fjerde eller femtedel af, hvad der plejer at være.

I lørdags var der dog et godt vindue i vinden, hvor cirka 50 trollingbåde stævnede ud fra Klitholm Havn på Møn med kurs mod “40´meteren”, der ligger cirka 20 mil sydøst fra Møn. – Ud af de både, som var ude, vil jeg skyde på, at cirka halvdelen fik laks ombord, fortæller Freddi Hansen fra Team Rhino. – Der blev landet en del mellemfisk på 5-7 kilo, og så var der cirka fire fisk i omegnen af de ti kilo, samt yderligere fire i omegnen af de 15 kilo.

– Der var ikke meget mønster i dybderne ud over, at de enten huggede i overfladen ned til tre meters dybde – eller i området fra 50-70 fod, fortsætter han. Der blev eksempelvis ikke fanget meget 30 fod nede. Fiskene blev fanget på alt fra woblere til blink.

– Der er masser af byttefisk derude lige nu – og i hælene på dem kommer laksene, så vi må håbe, at de bliver der lidt endnu, indtil vi kan komme ud for vinden ingen. Alt tyder på, at vinden løjer af på fredag, så der bliver der nok trængsel på Klintholm Havn igen, slutter Freddi.

Laksene bliver typisk i området ud for Møn indtil starten af maj, hvor de normalt rykker længere øst og nordpå i deres vandring mod især de nordsvenske elve. Indtil videre er der ikke fanget meget helt inde på ”Bananen” tæt på Møn – udover den flotte ti kilos laks til Freddi Hansen, som du kan se ovenfor. Denne fisk blev fanget i torsdags.

 

Forshaga Akademin

 

 

 

Laks på trolling

Her kan du se den fine laks, som Freddi Hansen fangede på en løje i et agnhoved fisket med en Flacher fra Rhino ude på “Bananen” i sidste uge.

Ekkolod fra Garmin

Så du kan se på Freddis ekkolod, så mangler der ikke byttefisk derude.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This