– Min søn og jeg startede på havnen i Simrishamn klokken 5 og skulle smide båden i vandet, for så at høre vores elspil bare klikke – uden nogen strøm på, fortæller Kim Sneppe Hansen. – Herefter skulle vi lige bøvle en times tid med batteriet oppe fra båden. Det hjalp heller ikke, og det begyndte så at gniste fra stelforbindelsen, men det viste sig heldigvis bare, at det var en stjerneskrue, der havde dårlig forbindelse. Langt om længe fik vi dog båden smidt i vandet og var klar til at tage ud og fange nogle laks. Vi havde jo set den laks på 24kg, der var blevet fanget, så laksefeberen var enorm.

– Vi gik i gang med at sætte alle stængerne ud på sideplannerne, hvilket gik fint uden nogen problemer overhovedet. Så skulle vi i gang med at sætte downriggerne for så og konstatere, at de virkede heller ikke… Nu måtte til at lege elektriker engang til, og for og sige det pænt, var der ikke særlig god stemning ombord på vores lille Ryds 535. Nå men efter halv times tid ved jeg ikke hvad jeg gjorde, men lige pludselig virkede de begge to, så blev de også sat med 3 stænger på hver rigger.

– Endelig omkring middagstid var alle 17 stænger sat ud med en god blanding af blink og løjer, så nu var vi klar til at fighte nogen store laks. Desværre lykkedes det os at sejle fint uden om laksene. Vi lå og fiskede lidt nordøst for Simrishamn, og konstaterede at her var der ingen laks. Så vi satte kursen ned mod 11´eren og Langegrund lige udenfor Simrishamn. Her begyndte vi at se stimer med byttefisk, men da vi til sidst var ved at opgive håbet, skete der lige pludselig ting og sager: Tre stænger ude på sideplannerne gik, og der kom en fantastisk lyd fra tre hjul, som der bare blev flået line ud af.

– Vi fik bjærget den ene side af stængerne, så vi havde plads til at få laksene ind. Jeg startede med at fighte min laks først, og det kørte uden problemer. Den kom ind til båden, og jeg så, at den var uden fedtfinne, så den blev nettet og kom op i båden, hvor den fik et gok i nødden. Så var det min søns tur, og han tog den, der var tættest på. Det kørte sådan set også uden problemer, indtil den var 10 meter fra båden. Så viste det sig, at den havde viklet sig ind i den tredje stang, og der var en knude, som lignede et kæmpe overløb på et multihjul.

– Det viste sig så, at det ikke var et trippelhug men kun et dobbelthug. Den ene laks havde nemlig bare valgt at tage en stang mere med ind. Vi overvejede, hvad vi nu skulle gøre – og besluttede os for at bare håndline laksen ind. Jeg kunne se fisken 10 meter bag ved båden, så det var nemt nok at få den hen til båden. Laksen havde fedtfinne, så den skulle retur igen. Den blev derfor ikke nettet men håndlandet efterfulgt af et hurtigt billede – og tilbage i Østersøen med den. Men jeg må sige, at hvis man gerne vil have frisk fisk med ind samt nogle super flotte billeder –  så skal vente med at fange laksene til  lige før det blir mørkt, slutter han.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This