– Så lykkes det langt om længe at få en tur over til det jyske, med en god fiskemakker som skulle prøve kræfter med åen for første gang, fortæller Morten Skov Jensen. – Og det skulle vise sig at være en god beslutning.

– Vi ankom til åen ved en 6.30 tiden, og var i tøjet samt rigget til en lille halv time senere. Så skulle der ellers bades nogle spinnere. Kort tid efter første kast viser en god laks sig 50 meter længer oppe ad åen, og det får pulsen et par slag op. Igen viser der sig en større fisk på en ny standplads endnu længere oppe, så feberen er ved at nå en kritisk højde.

– Efter en times tid får jeg kontakt til en lille fin han på en 65-70 centimeter, som lige kommer op til et hurtigt foto og så tilbage til damerne. Vi fiskede videre, og min makker Casper så et par fisk mere, men de ville ikke noget – desværre. Og han fik selvfølgelig første ret, da han skulle have de bedste chancer som “nybegynder”. Der skete først noget, da jeg kom op i svinget, som han så fisk i. Der stod en del gamle pæle, som gjorde det lidt svært at fiske godt af. Efter en del kast tog jeg chancen og lagde et kast bag ved pælene, og håbede så på, at spinneren gik fri. Kort efter spinneren ramte overfladen blev den inhaleret af en stor han laks, som hurtig vise sig i overfladen. Og så kunne panikken begynde, for det var en STOR fisk.

– Jeg fik den presset ud i midten af åen og nedstrøms for at få den væk fra de pæle, men ja den havde selvfølgelig andre tanker, så den tog en godt udløbet opstrøms igen og ind mellem pælene. Nu var gode råd dyre. Den gik helt rundt om den ene pæl, og vi var sikker på, at det var det. Men efter en meget forsigtig overtalelse og lidt trækkeri lykkes det på en eller anden måde at få den tilbage rundt om pælen og få den fri.

– Jeg fik den så presset nedstrøms igen og efter fem minutter kunne min makker – som om han aldrig havde lavet andet – få den over netkanten. Efter en hurtig måling i vandet og et par billeder kunne jeg genudsætte min nye PR på 110cm. Mit målebånd var “kun” en meter, og jeg rystede lidt på hænderne, så jeg tør ikke sige om mine mål er helt 100%. Nu betød det slet ikke noget, at men kun havde sovet tre timer og kørt fra København kl 3.30.

– Men – dagen skulle ikke slutte der, selv om jeg lige skulle ha lidt tid at sunde mig på. Så det var på den igen, og efter en 45 minutter lykkes det igen at få kontakt til en rigtig fin hunlaks, som vi landede, men ikke fik målt, fordi min makker desværre fik skåret sig ret dybt på et siv, som var i vejen for et godt foto. Så den kom hurtig ud – og så skulle vi en tur på skadestuen og få et par sting. Vi var tilbage igen efter et par timer. Casper havde sin flotte finger pakket godt ind, men med en plasthandske ud over, så han kunne fiskes. Efter nogle timer lykkes planerne om, at han skulle fange en laks – eller det vil sige – noget af planen lykkes. For den laks, han fik fat i, var bestemt ikke glad for det hele og tog med det samme et udløb på 50-60 meter opstrøms med Casper efter. Desværre gik den omkring en pæl midt i åen, og det endte desværre med at linen gik i stykker. Men – vi fik set den et par gange, og det var en rigtig god fisk på 90+. Sur mås, men jeg tror måske godt, at jeg kan få lokket ham med igen en anden gang, så han kan få revanche. Alt i alt var det en kanon tur med en masse oplevelser på godt og ondt, som vi sent vil glemme…

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This