Der er total forbud mod at fiske kongelaks i USA resten af denne sæson. Der er altså de andre stillehavs arter, man må gå efter.Af Flemming Birger Larsen

ALASKA DEPARTMENT OF FISH AND GAME tog den drastiske beslutning at lukke for alt kongelaksfiskeri i den centrale Alaska. Forbuddet kommer i forlængelse af et tidligere forbud i det vestlige Alaska.

Forbuddet i Susitna River systemet omfatter nogle af de mest berømte og besøgte kongelaksfloder i Alaska som Talachulitna River, Lake Creek, Deshka River, Willow, Little Willow, Greys, Kashwitna, Caswell, Sheep, Montana, Goose, Sunshine, Birch, Trapper, and Rabideux creeks and Clear Creek. Herudover er kongelaksfiskeriet lukket i Karluk River på Kodiak Island samt floderne i Kuskokwim River systemet i det vestlige Alaska, som blandt andet omfatter Kwethluk, Tuluksak, George, Aniak, Kipchuck og Salmon River.

Forbuddet gælder hele resten sæsonen og omfatter et totalt fiskeforbud efter kongelaks. Det er altså ikke engang lovligt at fiske efter kongelaks og genudsætte dem. Bemærk det!

Fish and Game begrunder forbuddet med en meget lille opgang af kongelaks. Der fastsættes minimumskrav til opgangen, og hvis der er udsigt til, at det ikke opnås iværksættes sanktioner. Normalt med fangstbegrænsninger, men i dette tilfælde er man gået så vidt at indføre et totalt fiskeforbud efter kongelaks.

Mange skandinaviske lystfiskere der er rejst til Alaska for sommerens fiskeri efter kongelaks må nu nøjes med Alaskas andre laksearter og fine ørredfiskeri. Forbuddet omfatter kun sommerens fiskeri efter kongelaks. De øvrige laksearter er ikke ramt af tilbagegang på samme måde som kongelaksen.

Det anbefales ikke at forsøge at omgå forbuddet, da Alaskas Wildlife Troopers slår hård ned på ulovligt fiskeri.

Læs mere om forbuddet her!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This