Henning Knudsen med en Orkla-laks fra en tidligere tur. Den store fisk med Mørresilda-blinket i kæften fik han af gode grunde aldrig et billede af. 15.12.09 – HENNING KNUDSEN og hans bror rejste i sommers 1300 kilometer nordover i Norge for at fiske laks i Orkla elven. De havde lejet en hytte ved Vormstad Camping, fortæller Henning, og på campingpladsen boede en fynbo ved navn Frank. Frank havde mandag morgen mistet en rigtig stor laks på en 40grams Mørresilda – en fisk der endte med at sprænge hans 0,40mm Fireline.

– Den historie skulle vise sig at blive endnu mere spændende, for samme formiddag – 500 meter opstrøms – fik jeg et tungt hug ovre ved modsatte bred, fortæller Henning. – En vild fight startede, stangen bøjede helt ned i korken og linen farede gennem vandet først over mod mig og så ned ad elven så knarren hylede. Så susede fisken opstrøms, hvor den vendte lige før en fos, og til sidst fór den forbi mig igen nedstrøms og sluttede med slap line 60 meter nede. Fisken var gået tabt!

– Min største Orkla-laks til dato er 8,2kilo, og jeg tør ikke gætte på, hvor stor den her var, men tænk at en laks kan mishandle en stang sådan! Da jeg fik mit endegrej op af vandet, sad Franks 40 grams Mørresilda og en halv meter Fireline for enden. Min line må altså have fanget krogen på Franks Mørresilda, og under fighten har jeg fået trukket blinket fri af laksens mund.

Henning var selvfølgelig ked af at have mistet den store fisk, men Frank var til gengæld glad for at få sit 40gr Mørresilda blink tilbage.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This