– For at få lidt afveksling i de meget ens coronadage tog jeg den 15. maj til Storåen, for at få noget frisk luft og måske være heldig at overliste en laks, fortæller Michael Aagaard Jensen. – Dagen begyndte, mens solen stadig stod meget lavt – og på de øvre stræk af HOFs fiskevand, blev det første kast med en tung synkeline lagt ud over vandet. Her fiskede jeg med to kammerater det meste af formiddagen uden resultat. Vi besluttede at prøve længere nedstrøms. Efter frokost var det imidlertid blæst meget op, og jeg besluttede at lade fluestangen blive i bilen og tog i stedet spinnestangen. En gul og sølv FC-spinner blev bundet på.

– Vi gik nedstrøms og startede fiskeriet, fortsætter han. – Efter ti minutter kom jeg til et interessant sted. På modsatte bred havde strømmen blotlagt en masse store sten og grus. Det måtte betyde, at der her også lå godt med sten og grus på bunden. Muligvis havde en laks taget ophold netop her. Første kast gav ikke resultat. I andet kast mærkede jeg to bump. Først troede jeg, at det var stenene på bunden. Så kom et større bump, og jeg gav tilslag. Men linen blev slap. Det ændrede sig dog kort efter. Et voldsomt rusk afslørede, at det ikke var bunden.

– I første omgang fulgte fisken pænt med, men holdt sig i dybet. Da den kom nærmere, vendte den resolut og gik hurtigt opstrøms. Bølgen den pressede op afslørede, at der var tale om en større fisk. Jeg famlede med mobiltelefon for at tilkalde en af mine fiskekammerater. Fisken besluttede, at den ville ind under det eneste piletræ på strækket. På trods af, at jeg strammede bremsen, så meget jeg turde, havde laksen fast kurs mod grenene og friheden. I sidste øjeblik ombestemte den sig dog, og gik lige så hurtigt nedstrøms. Efter flere adrenalinpumpende minutter ankom min fiskekammerat. Fisken viste sig nu for første gang, og det gjorde ikke, at hjertet slog langsommere. Fisken var helt sikkert på den rigtige side af 10 kilo. Nogle spændte minutter senere kom fisken i nettet. Målebåndet viste 104 centimeter og vægten stoppede ved 12 kilo rent. Efter et par hurtige billeder kunne fisken atter vende hjem.

Foto: Richard Mayrick

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This