Frederik Hougaard Mikkelsen fra Randers, var den 8. oktober en tur ved Gudenåen, for at prøve lykken med nogle af åens mange laks.

– Sammen med min medfisker drog vi mod Gudenåen ved Bjerringbro, hvor vi havde en række hotspots, der skulle fiskes af, beretter Frederik og fortsætter.

– Vi startede fiskeriet klokken 07.15, mens disen endnu lå smukt over den slyngende å, totalt vindstille – perfekte forhold. Fiskeriet efter laks var samtidig mit første forsøg, så forventninger til fangst var ikke de største, blot lære åen lidt at kende og måske se enkelte fisk. I mine drømme natten forinden, havde jeg gennemlevet det, der efterfølgende skulle ske!

Vi startede ud med en reje fisket på bunden, men efter utallige rejseskift og 6 timers intensivt fiskeri valgte jeg at sætte orm på krogen i stedet, og det skulle vise sig at være en god ide! Min medfisker havde i mellemtiden landet en flot hanlaks på ca. 3 kg.

Ormen blev rigget til og jeg havde udset mig et sted i åen, hvor jeg havde fornemmelsen af, at der her stod en god fisk. De første 4 kast skete der ikke det noget, men i femte kast til modsatte brink, mærkede jeg et tungt hug, og jeg var ikke i tvivl om at det var fast fisk.

Fighten startede dramatisk og nervepirrende, da laksen tog et langt udløb, hvorefter den valgte at placere sig solidt i grøden, hvor jeg intet kunne gøre, udover at vente på fiskens næste træk.

Med bankene hjerte og sitrende ben, fik jeg presset fisken fri af grøden, og det var noget både jeg og laksen kunne lide. Fisken tog yderligere fire udløb og fightede helt fantastisk.

Efter 20-25 minutter var fisken klar til landing, og jeg husker kun en helt fantastisk følelse af lykke og stolthed. YES YES YES! fløj ud af munden på mig, helt ustyrlig, jeg havde fanget min første laks på den første tur, det var for godt til at være sandt! Og så en laks i den størrelse. Fisken vejede 6,25 kg og målte 88 cm.

Fantastisk lakse-debut, fantastisk dag og klart en af de store øjeblikke i mit liv. – Det kan ikke beskrives det skal prøves, slutter Frederik.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This