Team No-Luck har været til påsketræf på lakseøen, hvilket har resulteret i hele tre flotte fangstrapporter fra unge Rasmus Ask Bjørnemose Morel. Vi har samlet de tre rapporter herunder:

1. Rapport: Kanon bornholmerlaks i tæt snevejr

Team NO-Luck deltog igen i år i påskens “Melsted Trolling Træf” på Bornholm. Fiskeriet var verdensklasse de ca. 4 dage vejret tillod at komme på Havet. På konkurrencens 4 dag fiskede vi på øens sydvest og vest side i en ond syd/sydøstlig vind på +10 m/s.

Et tæt snefog nedsatte sigtbarheden og slap ikke meget lys ned I vandet. Vi valgte derfor at give den gas med flashere, dogdere og antikink plader i skrigende farver og UV. Trods det blæsende og snefyldte møgvejr, kom der henover dagen en stribe fine laks på op til ca. 7 kg ind til bådsiden. Langt hovedparten blev afkroget ved bådsiden med tang.

Sidst på dagen – imens vi for sidste gang denne dag var ved at hale grej – fik vi et kanon og ekstremt hårdt hug på dipsy diver i styrbord side. Idet vi kun manglede at bjærge 4-5 stænger da laksen huggede, var Rasmus hurtig klar til at optage fighten.

Trods det meget kolde vand var der masser af kamp i fisken. Efter en god lang fight på over en halv time, hvor laksen både var ude af vandet og gik dybt, lykkedes det at lande en kanon flot og ualmindelig velproportioneret bombe af laks på 13,1 kg. Ud fra den knald hårde fight havde vi først vurderet laksen større.

2. Rapport: Vild første konkurrencedag

Under årets påsketræf på Bornholm – også kendt som Melsted trolling træf – deltog Team NO-Luck for gud ved hvilken gang. Første konkurrence dag var lørdag den 24/3-2018. Vejret var lovet flot og dermed til langtur.

Lidt usædvanligt sejlede vi ikke sydpå ned i de Polske sten, men afgik i mørket fra Hasle til området godt sydvest for Gavlbank. Allerede imens vi var ved at sætte grej i halvmørket var der action og de næste timer afløste den ene laksekontakt den anden i et sådant tempo, at vi var langt oppe af formiddagen før vi havde alt grejet sat.

Flere fine laks i 5-6 kilos klassen var inde ved bådsiden til afkrogning og “på gensyn” næste år. Langt hovedparten af fiskene tog små blink fisket i overfladen 1,2 meter efter anti kink plader, små dogdere og små flashere.

Lidt inde i morgenstunden fik vi et langt sejt 600 fods udløb på yderste planer i styrbord side. Derude gik et vogntog bestående af en lille Rhino Trout Killer i kobber/svenskerfarvet fisket efter en af de store Rhino Anti kink plader og med ¼ oz vægt 30 fod foran.

Det var så allerede dagens 3 laks på dette setup. Helt fra starten var vi klar over det var en god fisk og i lighed med de øvrige kontakter denne dag, var der på trods af den lave vandtemperatur overraskendemeget kamp i fisken.

Fisken tog flere lange og dybe udløb, men Rasmus gennemførte rutineret en kontrolleret fight der løb over godt 20 minutter. Slutteligt kunne vi lande en flot flot laks. Ved konkurrence indvejningen senere på dagen på landede vægten på 11,28 kg. Senere på dagen kom der yderligere 2 stk. +10kg fisk i båden.

Den ene fightet af den anden gast Morten Bonde – den anden fik vi desværre ikke foto af ,da alle mobilerne var løbet tør for strøm. Status efter indvejningen på konkurrence dag ét, var dermed at vor daglige kvote på max 3 fisk alle var over 10 kg. Herudover hjemtog vi en Steelhead på små 3 kg (invasive arter var uden for konkurrencen). Team NO-Luck var således kommet godt i gang med ugen – så godt og vel !!!

3. Rapport: Endnu en 10+’er til No-Luck

Rasmus team no-luck

I Årets Påsketræf på Bornholm deltog ca. 60 både i trolling konkurrencen. Allerede efter de første par dage af denne 8 døgns konkurrence var der indvejet mange flotte og store laks.

Konkurrencen er en ren ”største Laks” konkurrence. Man kan – løbende under konkurrence – forbedre tidligere indvejede laks. Konkurrence reglerne animerer således til et udpræget C&R fiskeri, idet fangede Laks mindre end tidligere indvejede ikke medfører flere point og derfor oftest afkroges ved bådsiden.

Således blev det også på Team NO-Luck praktiseret. Når dette er sagt så kommer der også af og til en laks i NO-Lucks box. Dag 3 var vi igen ude fra Hasle og fiskede i en ”varm” lomme i området Syd Øst for Gavlbank.

I lighed med de foregående dage var laksene i biddet – dog ikke så vildt som første dag. Blandt dagens fisk inhalerede en vilter laks et skrig gult blink fisket i overfladen, som et vogntog efter en lille gul dodger og belastet med 1,5 oz lod 30 fod foran.

Der gik noget tid inden vi fik bjerget alle de øvrige pinde og kom i frigear. Laksen var på dette tidspunkt 1100 fod ude.  Lysforholdene og det forhold, at laksen gik dybt, medførte at der gik en rum tid før fisken første gang viste sig.

Igen fik Rasmus fightet med sikker hånd og til sidst kunne vi nette en flot hanlaks. Ved aftenens konkurrence indvejning stoppede vægten på 10.86 kg og det blev dermed til endnu en NO-Luck messing plade på væggen i Sanne Familie campings Trolling rum.

Du kan se den samlede stilling, hvor Rasmus nu ligger godt til, HER

Laksecup logoer

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This