Laksen her er Eriks første laks i Skjern Å. Efter en kamp på næsten en time kunne han lande denne flotte 7,8 kilo tunge laks. 25-05-08 – SKJERN Å er en af danmarks mest kendte lakseåer, der hvert år er vært for flere uforglemmelige begivenheder. Således havde Erik Asmussen fra Vejle en af disse fantastiske oplevelser, da han besøgte åen med sin gode fiskekammerat Henrik.

– Jeg havde ikke fisket i mere end en halv time, da der opstod en situation, hvor jeg et øjeblik troede, at wobleren var på vej til at sætte sig i bunden, fortæller Erik Asmussen til Fisk & Fri. – Jeg gav et lille nyk med stangspidsen og så skete det helt ubeskrivelige – det sagde bare BANG og ud af vandet sprang en temmelig stor sølvskinnende laks. Efter yderligere et par hurtige kraftfulde spring så skiftede den laksen taktik og tordnede ned af åen alt imens Erik råbte på Henrik, der gik lidt længere opstrøms. – Han reagerede ikke rigtig så jeg kaldte lige et par ekstra gange – han skulle absolut nå at se Laksen såfremt det hele skulle gå hen og ende i en for mig katastrofeagtig situation, fortsætter Erik Asmussen.

Laksen var nå nået helt ned i det næste sving – et udløb på ca. 130 meter i eksprestogsfart med en rimelig hårdt stillet bremse. Selvom Erisk puls nu bankede om kap med laksens hastighed, så kunne ikke undlade at beundre den utrolige kraft hvormed den reelt styrede begivenhederne. – Lidt efter lidt fik jeg laksen tvunget opstrøms igen, hvilket var bydende nødvendigt idet der mellem mig og laksen var et stykke sump, som jeg trods alt ikke havde lyst til at forsøge at forcere. Efter yderligere nogle minutters traven frem og tilbage og endnu et udløb 100 meter opstrøms, så blev der taget beslutning om – Og så, pludselig, næsten uden yderligere dramatiske diskussioner i slutfasen, havde Henrik gaffet fisken og den lå der på land i sin fulde størrelse. Rent skinnende sølvtøj på 7,8 kilo og 92 centimeter, flot bygget og med friske havlus, slutter Erik Asmussen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This