Man siger heldet følger de tossede? Men er det nu også sådan det forholder sig? Lukas Lørup har, ja man for næsten lyst til at sige IGEN været på banen. Denne gang havde han fået en flot fødselsdagsgave af min gode ven Mike – nemlig en tur til Varde Å og fiske efter Laks, hvilket er noget, som Lukas ikke har prøvet før.

– Jeg var klar over at han som junior var i de bedste og trykke hænder med Mike, som udover at være super til at lære fra sig også har den erfaring der skal til mht. laksefiskeriet, fortæller Lukas far, Søren ”Woodfish” Lørup.

– Telefonen ringede i sidste uge og det var Mike. – Jeg mener at det er på fredag Lukas og jeg bør tage skal afsted, for vandstand og vejret er perfekt, siger han. Hurtigt blev turen aftalt, og Lukas sov næsten ikke frem til fredag af bare spænding. De kørte afsted mod det jyske, og tankerne var allerede ved åen, da de kørte, kunne man se.

– Jeg stod tilbage men den der følelse, som jeg tror mange kender – nemlig det at køre familie eller gode venner til lufthavnen uden selv at skulle med. Og så siger jeg til fruen i huset, at nu skal det nok lige passe at det går som sidst med den store havørred i Odense Å.

– Næste morgen ringer min telefon, og det er Lukas. Jeg når lige at tænke IGEN. Stille og roligt siger han: – Hej Far, ved du hvad , jeg har sku lige fanget en laks. Glæden var tydelig at mærke. – Den er sat ud igen, så det var catch and release. Ja den 78 centimeter, og det var jo 3 centimeter for stort! Det er VILDT FEDT, men jeg ringer senere far… Og her stod jeg så med 1000 spørgsmål, men det var jo fiskeriet der var vigtigt, så alt det andet kunne vi jo altid snakke om.

– Lørdag omkring kl 18.00 stod Mike og Lukas atter i indkørslen, og blikket i øjnene på dem begge var ikke til at være i tvivl om. Den ene var tydeligvis pavestolt over laksen, og den anden havde ”Det var så lidt”…udtrykket. Hvad kan fiskeri ? DET HER venner…

– Lukas var så heldig at have lånt et Gopro af Mike, da han fik Laksen på, og det kom der hans første Youtube video ud af, som du kan se her.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This