I Storåen er der siden premieren landet 80 laks hvoraf de ni er genudsat. En af dem, der har haft held i sprøjten de sidste dage er Henrik Stubkjær:

– Jeg startede tidligt ud hjemmefra, jeg havde udset stykket ved Idom Bæk, men da jeg ankom kl. 6.00 var der allerede 8 biler. Kort forinden havde jeg krydset Bur Bro, og der holdt ingen biler, så det blev valget.

– Fiskeriet blev startet med spinner, og jeg fiskede vel en times tid, hvor jeg så en enkelt fisk, men mærkede ikke noget. Så skiftede jeg til en Salmo wobler 9 cm synkende og startede forfra. I det første sving bemærkede jeg en fisk ved modsatte bred, som bulede rundt, så den fik en del kast. Da jeg næsten havde opgivet, huggede den to meter fra stangspidsen, og så gik den helt amok. Den sprang i flere saltomortaler og røg nedstrøms, opstrøms og nedstrøms i et vanvittigt tempo. Jeg troede flere gange, at den var væk, da jeg ikke kunne følge den, men til sidst overgav den og jeg kunne lande den flotteste fisk jeg til dato har landet: 97 cm og 10 kg rent – helt uden skader. En utrolig flot laks.

Læs mere om laksefiskeriet i Storåen her.

Se alle vores mange store artikler om åfiskeri efter laks og havørred her.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This