– Mit Facebook-feed har siden søndag, hvor der som bekendt var laksepremiere ved de vestvendte vandløb, været oversvømmet af den ene flotte laks efter den anden, skriver Morten Lee Pedersen. – Det gav mig den berømte laksefeber. Derfor blev grejet og bilen pakket, og jeg kørte mod Bjerringbro for at prøve lykken ved Gudenåen.

– Laksesæsonen starter allerede i marts i Gudenåen, så det er bestemt ikke det første forsøg jeg giver laksefiskeriet i år. Faktisk har jeg haft kontakt med fire fisk, men ikke lykkedes med at få dem på land. Alligevel var troen på laks stor, da jeg endnu engang ankom til åen. Jeg startede ud med en sort/gul FC Bullet spinner på 32 gram fisket opstrøms, så jeg var sikker på at komme helt ned til bunden. Og efter 15 minutters fiskeri kom hugget!

– Fisken huggede lige da spinneren svingede ude foran mig. Vandet i Gudenåen er krystalklart, så jeg kunne med det samme se, at det var en god fisk. Jeg panikkede lidt, da jeg stod få meter fra et træ, der har rødder ud i vandet. Og som frygtet, så søgte laksen hen mod rødderne, og hver gang var jeg sikker på, at jeg ville miste fisken. Utroligt nok, så holdt linen og krogholdet til mødet med rødderne, og efter lidt tovtrækkeri fik jeg presset laksen ud i det åbne vand. Efter lidt tid begyndte laksen at vise tegn på træthed, og jeg begyndte at tænke på, hvor jeg skulle lande den. Til mit held kom der to andre fiskere, som tilbød deres hjælp med at nettet fisken. Få sekunder efter fisken var nettet slap krogholdet. Fisken blev målt til 102 cm, og vægten stoppede ved 10.54 kg.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This