– Min gode ven Bjarne og jeg, besluttede os for at tage en aften tur til åen, fortæller Torben Pedersen. – han skulle være færdig med flytning, og jeg ventede kun på, AT han gav lyd fra sig. Da klokken blev 19 skrev jeg til ham, at jeg kørte nu, For jeg kunne godt mærke åen træk i kroppen.

– Vi fiskede på noget af det øverste i systemet. Efter alt det vand, som vi havde fået i længere tid, og åen nu begyndte at falde, så måtte der bare stå fisk deroppe. Vi startede med et stykke citronmåne, hvilket er et internt påhit om, at hvis ikke vi får det, så fanger vi ikke fisk. Efter kagen gik det ned til åen. Vi startede ved det faste sted på stykket, hvor vi starter hver gang.

– Kort efter snakkede vi om, at jeg aldrig havde mærket noget på det stræk, vi gik på, men blot fem minutter senere var der en fin laks på 85 cm, som tog fluen – en lille orange Uldsok på en flydende body og den nye compact tip S5/7. Den tog fluen roligt, og jeg troede et kort øjeblik, at det var bunden, og at jeg nok fiskede for dybt. Pludselig trak det dog dybt i stang samt line uden det vilde. Min næste tanke var derfor træstamme… Men nej – pludselig begyndte træstammen at gå opstøms – stille og roligo. Og ja – så var det jo nok ikke en træstamme…

– Så gik det ellers løs derfra, hvorefter en fin finneklippet laks kom til syne og landet hurtigt. Vi to et kvikt foto, og afsted det gik. Nerver og rystelserne efter årets første skulle lige fordøjes. Jeg lod derfor Bjarne fiske nogle af de gode pladser af først, så han kunne få chancen og evt. ramme en blank fisk.

– Da vi nåede det sidste stykke, og mørket begyndte at komme, ville Bjarne gerne fiske inde under træerne med sin enhånds. Han bad mig derfor gå forrest efter træerne. Da jeg havde fisket ned til noget af det sidste på strækket, råbte Bjarne at han syntes han så en fisk. Jeg så intet, men fiskede videre. To minutter efter fik jeg et ordentligt træk i linen, hvorefter en vild fisk gik amok, og var ude af vandet flere gange. Modsat den anden, som var rolig, så var den her vildt hidsig. Efter 4-5 minutter var fisken i nettet. En smuk vild fisk, som også fik sin frihed igen, var nu dagens sidste fisk, og dagens kvote var opbrugt. Jeg kunne ikke have bedt om en bedre aften, for både vejret, selskabet og fiskeriet var i top. Og så en note til jer derude: HUSK citronmåne!

 

Forshaga Akademin

 

Citronmånen virkede og Torben Pedersen fik sin laks.

Citronmånen virkede og Torben Pedersen fik sin laks.

 

Det var denne flue der lokkede Torbens laks til at hugge.

Det var denne flue, der lokkede Torbens laks til at hugge.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This