Claus Møller går på Fiskelinien på Aalestrup Naturefterskole, og på en tur til Lerkenfeld Å fangede han denne flot laks – en sjældenhed i netop denne å!– 27.9.2011 – DET VAR BLEVET ONSDAG MIDDAG den 21. september og det betyder at eleverne i Fiskelinien på Aalestrup Naturefterskole har lystfiskeri på skemaet! Claus Møller er en af de heldige elever på efterskolen, og denne gang gik turen til Lerkenfeld Å, hvor Claus senere – noget usædvanligt for netop denne å – fangede en laks!

Eleverne havde fisket i nogle timer og fanget to mindre havørreder som blev genudsat, så der var bestemt hugvillige fisk i åen. Lige inden turen skulle til at gå hjemad igen fik Claus øje på en lækker grødebusk, der bare måtte holde fisk! Claus lagde et kast op til grødebusken, men intet skete. Endnu et kast blev kastet, men der skete heller ikke noget. Sidste kast blev kastet og Claus kunne følge spinneren hen til egen brink. Den spinnede fint rundt, lige indtil en fisk nærmest fløj ud fra egen brink og huggede på spinneren!

– Fisken fighter helt vildt, og da jeg ser den blanke side i vandet strejfer der sig en tanke i mig, at det er en laks, fortæller Claus. – Ej, det kan ikke passe! En laks i Lerkenfeld Å? Jeg råber og skriger gentagne gange til min kammerat Janus, der er laks! Der er laks!, fortsætter Claus. Efter 10 minutters fight sætter kammeraten Janus sig ned til åbrinken for at lande lagt. I et rask tag for han fat om haleroden og håndlander fisken. Og det var en laks – en vakseægte, spejlblank laks med havlus og det hele!

Tilbage hos de andre elever ville begejstringen ingen ende tage da Claus stolt kunne vise dagens fangst frem!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This