Her ligger den usædvanlige fangst fra Odense Å – lige inden den blev genudsat igen.2-12-11 – HOS FISK OG FRI KRÆVER vi dokumentation, eller et vidne til fangsten, når den skal indberettes. Og det kan være lidt svært. Specielt når vidnet er en mere eller mindre tilfældig forbipasserende.

Det var sådan Mikkel Dansbo havde det sidst i oktober. Midt under fighten og midt i panikken, også skulle holde styr på den slags detaljer. Ja, det tog lidt tid at få samlet alle detaljerne bagefter. Det lykkedes.

Ikke desto mindre er vi stolte over at kunne bringe denne flotte laksefangst fra Odense Å. Hør hans beretning:

– Ved middagstid d. 27. oktober, fiskede jeg i Odense Å. Vejret var godt, solen skinnede. Jeg valgte at satse på at fiske dybt, tværs opstrøms med en hvid Snapper på 10 gram. Jeg havde udset mig en mulig standplads, under et træ. I første kast kunne jeg mærke, at der var et eller andet ved Snapperen, fortæller Mikkel.

– Jeg skyndte mig at kaste ud igen samme sted, og efter fem-seks kast langs bunden, kom et meget hårdt hug efterfulgt af et par meget hårde ryk. De første par minutter kunne jeg mærke, at det var en pæn fisk, og jeg forventede en god havørred. Efter at have holdt fisken hårdt ved et enkelt indtag, pressede jeg fisken til overfladen og kunne til min store overraskelse se, at det var en meget stor fisk, pointerer Mikkel Dansbo og fortsætter.

– Da jeg fik trukket fisken længere ind kunne jeg se, at det lignede en laks, inden fisken tog et udløb og forsvandt ned i dybet igen. Det var en hård og intens fight. Frem og tilbage. Det varede i ca. 10 minutter før den måtte give op, og jeg kunne lande en fin laks på 83 centimeter. Efter et hurtigt mål, blev den genudsat, slutter Mikkel.

Og her fra redaktionen er det kun at sige: Stort, stort tillykke!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This