– I lørdags havde jeg aftalt med min fætter og to andre fiskemakkere, at vi skulle ud og jage en havørred om aftenen, fortæller Jimmi Grevelund. – Jeg mødes med min fætter på Gals Klint Camping om eftermiddagen for at tage lidt forskud på glæden, men det viste sig hurtigt, at vandet var umuligt at fiske, for det var mudret og fyldt med fioliner. Vi valgte derfor at køre til Sønderskov på jyllandsiden, hvor vandet er lavere og bunden mere sandet.

– Sønderskov er en kendt sommerplads, hvor et langt stykke af Lillebælt er dækket af sand, og hvor vi tit ser torbiserne gå ind på det lave vand om aftenen for at jage. Efter Morten og Nils var ankommet, og vi havde fået et par grillpølser og noget rødvin, skulle vi ned og se, om vi kunne få et par havørreder i tale. Vandet var klart og der var rigtig fin strøm ind over sandstykket. Vi laver som altid nogle lange kast ud mod sejlrenden med hurtig indspinning, og 3-4 lange spinnestop på vej ind. Det gir en del hornfisk, og Morten snupper en enkelt ørred under målet. På et tidspunkt kommer vi til en lille bådebro og bliver enige om, at det er på tide at få en øl, inden de bliver alt for varme, og vi benytter lejligheden til lige at kigge i grejkasserne. Jeg vælger at skifte min Bornholmerpil i kobber/sort ud med en 27 grams Savage Gear Sandeel gennemløbswobler i hvid/sølv med lysegrøn ryg.

– Jeg starter igen op med lange kast og hurtig indspinning, men laver et særligt spindestop med den her agn.  Umiddelbart før mit spinnestop sætter jeg farten ned og stopper så indspinningen helt, hvorefter jeg flytter stangspidsen en halv til en hel meter mod min agn så der bliver helt slap line. Det får agnen til at skyde baglæns, mens den går mod bunden. Det har flere gange givet mig fisk. Jeg starter op med hurtig indspinning igen, når jeg mærker, at linen strammer op eller efter ca 3-4 sekunder – alt efter hvor meget strøm der er.

– To marsvin er lige svømmet forbi ude foran, og jeg vælger at lægge mit trejde kast efter agnskiftet lige bag dem, da jeg tit har oplevet, at de får jaget de store flokke af tobis fra hinanden. Og så kommer havørrederne lige i røven på dem. Jeg laver mit andet spinnestop på vejen ind, og når kun lige at give løs line, så mærker jeg, at linen strammer op igen, hvorefter jeg laver tilslag. Jeg er ikke i tvivl om, at det er en stor fisk, jeg har på, da den starter med at tage 10-15 meter udløb, på trods af, at min bremse står meget stramt. Min fætter står lige ved siden af mig, og lægger som vi plejer et kast i samme retning, når der er fisk, og jeg råber til ham, at han skal se at få sin line op, for den her er fandme stor.

– Jeg kan mærke, at den går dybt, og jeg er ikke helt klar over, hvor langt jeg har den inde, da den tager udløb nr. 3, men jeg vælger at løfte stangen op over hovedet for at få så meget line fri af vandet som muligt, så den ikke får viklet sig ind i noget. Mine arme syrer max.

– Fisken er pæn, og den bruger strømmen til at kæmpe imod med, men det er som om, at trækket opad får den til at følge med ind på det lave vand. Den vender i overfladen for første gang og snupper et sidste udløb ind over det lave vand, hvorefter jeg forholdsvist roligt kan gå baglæns op på stranden og lande den 70,5 cm lange blankfisk, som viser sig at være en laks.

– Jeg har lige været en tur på Bornholm i uge 24 med mange timers fisker uden at fange en eneste havørred, ja faktisk er det den første blankfisk, jeg har taget siden november måned sidste år, så den var i den grad ventet. Og at det så viste sig at være min første laks, det gjorde da bare oplevelsen endnu bedre, slutter Jimmi, der takker fætter Brian, Bisse og Nils for en fantastisk aften.

 

Grejshoppen

 

laks fra Lillebælt

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This