Karup Å ved skive er især kendt for sine store havørreder, men der fanges af og til også en enkelt laks, hvilket skete forleden:

– Jeg er en inkarneret dansk fisker, som har boet i Norge de sidste 15 år, beretter Allan Sønderbæk. – I mandags var jeg ved Karup Å for første gang nogensinde. Her fangede jeg en laks på 5,9 kilo samt 85 centimeter med orm, en let spinnestang og 0,23 line, fordi stort set alt mit udstyr er i Norge, så det var denne spinnestang, jeg havde med på ferie i Danmark. På turen fangede jeg også en lille aborre og en skrubbe. Nettet var alt, alt for lille, så jeg fik hjælp af en hyggelig fisker efter 20 minutters intens fight. Min laks er den tredje laks, som er taget i Karup på tre år – og den er så vidt vides den første, der er taget i åen her i 2021. – Laksen har forresten nok red skin disease, så jeg har været i dialog med DTU Aqua og har sendt prøver af fisken til dem, slutter han.

 

Har du selv oplevet noget spændende ved åen – eller måske ligefrem fået en lidt usædvanlig fisk, som Allan, må du meget gerne sende os din beretning og et godt foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This