– Efter fire uger med en bunden aftale om fluefiskeri kunne jeg endelig bruge spinnestangen, fortæller Johannes Christensen, der er formand for Brede Å Lystfiskerforening. Aftenen forinden havde en af de fire medlemmer fra bestyrelsen nemlig taget laks, så jeg blev derved løsnet fra den aftale. Aftalen gik på, at vi kun måtte fiske med flue ind til den første havde fanget en laks.

– Jeg stod op 3.30 og fik en kop kaffe, hvorefter jeg stille og rolig tog ud til åen fyldt med forventninger, for nu skulle der fiskes med spinner. Brian havde fortalt, at han havde set laks på en bestemt strækning, og det måtte prøves. Det kunne lige nås, inden jobbet kaldte. Jeg fiskede stykket grundigt igennem uden hverken at se eller mærke noget. To andre meget kendte ansigter, kom til. Jeg pakkede sammen og var på vej hjem, men rundede lige Hans, der stod nærmest.

– Mens vi stod og snakkede, så vi en god fisk vende i overfladen 20 meter nedstrøms. Hans gik henover, hvor vi forventede den stod fire gange med orm, for derefter at sige, ”nu prøver du lige med spinner”. Jeg trak på det, da jeg synes han skulle, men hans insisterede. Jeg lagde et fint kast ved egen kant og trak spinneren forbi den sivbusk, hvor vi havde set fisken. Da spinneren var forbi sivbusken nåede jeg lige at tænke, nå der skete ikke noget, før laksen i samme øjeblik huggede. Den plaskede kort i overfladen for derefter at gå dybt og tungt med kun et enkelt kort udløb på 10-15 meter. Hans filmede og støttede, hvor han kunne. Laksen gik stille og målrettet opstrøms, så vi kunne ikke andet end følge med. Der var fuld pres på klingen. Stangen har jeg lånt af min søn Christian inkl. FC spinneren i sort/rød. Den havde fanget laks få dage forinden. Der er held i sættet ifølge Christian.

– Efter 15 minutter kunne vi efter flere forsøg med nettet lande min nye PR, en fantastisk flot storlaks på hele 106 cm og 11,25 kg. Pulsen var høj undervejs, men da monsteret kom på land, blev jeg i den grad overmandet af laksefeberen med rystende ben og følelsesudbrud til følge – sikke en magisk oplevelse. At have den oplevelse sammen med Hans, der i øvrigt også blev ramt af laksefeber og mærke hans begejstring på mine vegne var helt enestående – tak Hans!

Du kan læse om Brede Å Lystfiskerforening her.

 

GrejXperten

 

Johannes Christensen med sin fine laks fra Brede Å

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This