Fiskeglæde og naturoplevelser kan ikke måles i fangster, men det hjælper unægteligt på humøret, når man fanger nogle fisk. Glæden og oplevelserne kommer helt af sig selv, men uden en vis grundviden om fiskenes levevis og de bedste teknikker, kan der let gå hen og blive langt mellem snapsene.

Som begynder kan det at komme i gang, opsnuse vande og ikke mindst fisk være en stor hindring for overhovedet at komme i gang med fiskeriet. Tilsvarende er der en hel masse generelle færdigheder der er gode at vide noget om som lystfisker inden man går i gang. Derfor starter vi nu artikelserien ”Fiskeskolen” her på Fisk & Fri , så det bliver lettere for dig at komme godt i gang med fiskeriet.

Udgangspunktet for artikelserien er derfor at give et indblik i, hvordan det praktiske fiskeri skal gribes an, hvis du vil optimere dine fangstchancer. Men – eftersom enhver fisker og fiskesituation er unik, er der i sidste ende kun ét facit på, hvilken metode, som er den bedste; nemlig den der giver dig den bedste fiskeoplevelse.

Vi indleder i morgen med en bred introduktion til det at fiske: Hvad er drivkraften, hvorfor tager vi egentlig ud af fiske og hvordan kommer man i gang? Men vil man fange noget, er det også vigtigt at vide, hvor man skal fiske. Vi går derfor videre med inspiration til hvilke vande, der skal satses på, om der skal fiskes fra land eller båd – samt hvordan man finder fiskene.

Men det er ikke nok at finde fiskene – hvis ikke man kan få dem til at hugge eller mister dem på grund af for dårligt grej, så er man lige langt. Vi fortsætter derfor med artikler, som giver overblikket over alt, hvad der er vigtigt at vide om fiskegrej – stænger, hjul, liner, kroge, blink, fluer og agn.

Hvis fisketuren skal være en fornøjelse uanset vejrforholdene kræver det ligeledes, at man har et fundamentalt kendskab til friluftsbeklædning og sikkerhedsudstyr. Du vil derfor også få artikler om hvordan man lettest holder sig varm, tør og sikker under alle forhold. Og sidst, men ikke mindst, vil du også få tips til fight, landing, opbevaring og tilberedning af fisken.

Glæd dig til artikelserien, der starter i morgen – og forstætter med 1-2 ugers mellemrum på fiskogfri.dk.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This