– Jeg havde lige en times tid, der skulle bruges på noget fornuftigt, så afsted mod kysten det gik, lyder det fra Julius Vinther. – Normalt fisker jeg som regel med vintage grej. Der er bare et eller andet særligt ved at overliste en god fisk på grej, der er produceret, før man selv er. Derfor var det en ABU Suecia 300, der kom med på kysten: UL-stangen på 6 fod, der har en rygrad omtrent som en overkogt nudel, blev lanceret sammen med det legendariske Cardinal 33 i 1975, så naturligvis var det netop sådan et hjul der blev fundet frem.

– Vel ankommet på pladsen, blev det hurtigt klart, at de Musholmske desertører var til stede. De gik langs kysten helt inde ved kanten, så der var hverken behov for lange kast eller at vade ud. En gylden Toby på 4 gram røg på linen – en 0,15 mm monofilline, naturligvis. 

– På den lille time jeg var på pladsen, blev det til en regnbue på en prik over 3 kg, en mistet i samme kaliber, en havørred omkring de 30 cm, der hurtigt fik friheden igen – samt adskillige følgere. Alt i alt, en godkendt formiddag med det gamle grej, slutter han.

På Fisk & Fris YouTube kanal, hvor du kan abonnere gratis, kan du i øvrigt se en fed video om, hvordan man fanger kystregnbuer på fluestangen, hvilket ofte er det letteste.

 

Friluftsland

 

Det var på dette vintage grej fra ABU Julius fik sin kystregnbue

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This