– En af de få gode ting ved denne Corona-tid er, at det kan være nemmere at tilrettelægge sit hjemme-arbejds-liv med hurtige smutture til kysten, lyder det fra Fishmadmans Per Fischer. – Bagsiden af det er så måske, at man sidder alt for ofte og kikker ud på vejret og tænker… ”det er sku nu jeg skal afsted”. Temperaturen herhjemme i årets første måneder har så lagt en dæmper på kystfiskeriet de fleste steder, men NU sker det! Jeg har længe fulgt med i issituationen i Roskilde og Isefjorden, og i sidste uge skete det… Jeg kunne desværre ikke få arbejdet helt til at forsvinde, så jeg kunne smutte torsdag eller fredag, men søndag var så muligheden inden børnefødselsdag og eftermiddagen ( – ingen kommentarer…) for en kort tur til fjorden, hvor fiskene har for vane at være klumpet sammen i den kolde tid. I perioden lige efter at isen slipper, er havørrederne at finde i de lavvandede vige med mørk bund – og det er der, at man skal bruge sin tid med fluestangen.

– Min kammerat og jeg var på plads i bunden af fjorden fra morgenstunden af, men den første time skete der ikke andet, end at ens fødder begyndte at føles som isklodser… Damn vandet er stadig koldt! Men så var der en fisk, der viste sig i overfladen, hvilket man ikke så ofte ser lige i starten af sæsonen, men når man er inden på ”det lave”, så vil man se en fisk i ny og næ. Fisken ville utroligt nok ikke noget, og der gik endnu en time uden noget. Vi flyttede plads til en anden vig, og der var så lidt mere gang i den.

Disse kroge egner sig perfekt til de små kobberbasser.

Disse kroge egner sig perfekt til de små kobberbasser.

 

– Jeg fiskede med to fluer på forfanget, en børsteormsflue og en kobberbasse som ophæng. Godt ude i kastet tog en god fisk og stod helt stille i opstramningen – jeg kunne bare mærke, at det var en god fisk, men så blev den pludselig let og kom med ind? Havørreden fulgte helt ind og begyndte at sprælle… Det var en undermåler, der havde taget børsteormen. Det kunne jeg ikke få til at hænge sammen med at den stod stille i modhugget – men så kom forklaringen: Ophængertafsen (0,35 skal lige nævnes) til min kobberbasse var knækket – FuXX! Satans osse…

– Både en stor og en lille havørred havde altså taget mine fluer samtidigt! Det sker ikke så tit. Nå, men på med en ny kobberbasse (Copper/Mocha farve), og så gik der ikke lang tid, før en ny god fisk tog fluen, og igen var det den lille basse, fisken havde taget. Efter en god fight kunne jeg lande en let farvet fisk i fin kondition lidt over de 60 cm. Det var helt klart en vildfisk, der havde været i åen, så efter lidt hurtige fotos, så blev den sendt retur. Der var lidt flere træk i fluen, inden jeg skulle halse hjem til en børnefødselsdag, men nu er sæsonen godt i gang for mit vedkommende og corona glemmes let med fluestangen i hånden.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Meget smukkere bliver en fjordørred ikke.

Meget smukkere bliver en fjordørred ikke.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This