Daniela Misteli fra Schweiz har nu efterhånden været en del gange i Danmark for at fiske efter kystørred, og det plejer som regel at kaste nogle fine fisk af sig. Sådan gik det også i år:

– Kystfiskeriet om vinteren kan være en kold og hård omgang, men der er bare øjeblikke, hvor alle strabadserne er det hele værd, fortæller hun. – Et godt eksempel er forleden ved Sejerøbugten, hvor kysten var forvandlet til et eventyrligt snelandskab, og jeg havde netop fået et par helt nye el-opvarmede sokker, som gjorde det muligt at holde varmen noget længere end normalt. Det er lige før, at det er snyd, men når temperaturerne rasler under frysepunktet, så er el-sokker noget man bliver glad for.

– For enden af flueforfanget sad den variant af Pattegrisen med grizzly hackle, som du kan se på billederne. Netop disse farver har været min favorit til fiskeret efter havørred på den danske vinterkyst gennem snart mange år nu. Jeg brugte en del tid på at afsøge vandet, og efter et godt stykke tid forbarmede en mindre havørred sig endelig over mig. Så var jeg godt i gang, og det lugtede af mere.

– Blot nogle få kast senere fik jeg et godt hug, men desværre blev den ikke siddende. Jeg strippede lidt langsommere ind, og kort tid efter kom hugget igen. Denne gang sad den der, og selv om det på ingen måde var en kæmpe, så var det en super smuk fisk, som jeg havde arbejdet ret hårdt for. Havørreden blev efterfulgt af endnu en mindre fisk, men så var mine hænder også så kolde, at det var tid til at stoppe fiskeriet, slutter hun.

Har du selv været på kysten og har fanget en god fisk, så send os gerne et par linjer og et godt foto. Du kan kontakte redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

Vil du vide vide mere om kystfiskeriet efter havørred, så tjek de mange artikler om emnet i Fisk & Fris artikelarkiv her – eller køb bogen “Havørred – Refleksioner på kysten”, der giver det fulde overblik (REKLAME).

 

Hvidovre Sport

 

 

Denne variant af Pattegrisen med grizzly hackle er Danielas foretrukne flue til vinterfiskeriet efter kystørred.

Denne variant af Pattegrisen med grizzly hackle er Danielas foretrukne flue til vinterfiskeriet efter kystørred.

 

Når det er så koldt som her, bliver man rigtigt glad for et par elsokker.

Når det er så koldt som her, bliver man rigtigt glad for et par elsokker.

 

Havørred på flue

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This