– I går tog Thomas Graversen og jeg en velfortjent fridag fra vores jobs, fortæller Bettina Jørgensen. – Turen gik til kysten, hvor vi skulle fiske efter havørred med rejer. Vejret var gråt og kedeligt, og det blæste en del. Forholdene var slet ikke, som vi havde håbet på, så optimismen var ikke overdrevet.

– Vi havde besluttet at starte dagen med at lave lidt video omkring, hvordan man fisker med rejer og hvilket set-up vi bruger for at inspirere andre til også at prøve den spændende form for fiskeri. Thomas skulle tage et kast, imens jeg filmede, for at vise hvordan man kaster uden at ødelægge rejerne. Han havde blot taget ganske få omdrejninger på hjulet, før den første fisk bed på. Så var vi ligesom i gang…

– Det var en konge dag med stor aktivitet hele dagen. I alt havde vi 15 fisk i nettet. Jeg mistede to store fisk, hvor den ene røg af kort tid efter, at den huggede på. Den anden satte lidt dybere spor, og vakte noget større ærgrelse, da jeg fik den helt ind til mig, før jeg mistede den. Lige inden den rev sig løs af krogen, nåede den at stikke hele bagenden op af vandet, og viste dermed både sin kæmpe størrelse, men også sin ekstrem flotte farve. Den var knald orange, som i knald orange, hvilket gav en kæmpe kontrast til de grå farver, vi ellers var omgivet af på kysten. Nøjjjjj hvor ville jeg gerne have set denne skønhed i fuld figur. Men sådan skulle det ikke gå. Til dags dato er det den flotteste og mest intensive farve jeg har set på en fisk.

– Alt i alt endte det med at være en virkelig god dag, hvor man endnu engang elsker sig selv for at være lystfisker og give sig selv nogle fede naturoplevelser.

Du kan læse en fed artikel om, hvordan man fisker medrejer på kysten her i Fisk & Fris artikelarkiv.

 

Kystblink Harald Nyborg
Thomas Graversen med en fin havørred taget på bombarda og reje.

Thomas Graversen med en fin havørred taget på bombarda og reje.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This